Skinkloppet 2019

0
91

Sverige består av en massa lopp under året, lopp som arrangeras av klubbar runt om i Sverige. Mycket jobb, oftast marginell lönsamhet men man gör något för löpningen och hälsan i regionen. I vårt magasin och på vår sajt försöker vi lyfta fram så många lopp som möjligt och uppmanar läsarna att sända in bilder och rapporter. Nu kom det en lite rapport från Skinkloppet i Gränum.

Gränum ligger cirka en mil rån Olofström och har 250 invånare. Det finns dock både en idrottsklubb, Gränums IF och en idrottsplats, Skogsvallen.

Den 1 december arrangerade Gränums IF traditionsenligt Skinkloppet, det har man gjort i över 35 år. Alltså ett klassiskt motionslopp som i år lockade över 60 deltagare, det bästa deltagareantalet på flera år. Löparna kan välja på en kort, 4 km, eller en lång bana, 12 km. Det är en ganska kuperade banan som går på ömsom grus och asfalt och vinnarna får springa hem med en julskinka!

Starten..

Efter loppet är det en trevlig fikastund där man även lottar ut julskinkor.

På den långa distansen blev det två löpare som följdes åt och det hela avgjordes med en spurtduell, Kristoffer Karlsson var bara en sekund före Henrik Holmgren, 47.08 vs 47.09. I damklassen segrade Tilde Jensen med den fina tiden 48.40, hon var 3,5 minuter före tvåan i damklassen och totalfemma i hela loppet.

Segrarna Tilde och Kristoffer

Mest överlägsen var dock den manliga segraren över 4 km, Peter Aution hade 14.23 och tvåa på distansen, var 4 minuter efter honom. Damsidans 4 km fick mor och dotter Karlsson som etta och tvåa, mamma Martina hade 20.17 och dotter Linn 22.17.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här