0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Snabba tider i Hässelbyloppet

Snabba tider i Hässelbyloppet

Lidingöloppsvinnaren Napoleon Solomon, Turebergs FK, fortsätter visa fin form och sprang idag Hässelbyloppets milbana på 29.28. Vinsten gick dock till Etiopien genom Tigabu Gebremaryam som var steget före på samma tid.

Med en stark spurt kunde Tigabu Gebremaryam betvinga Napoleon Solomon i Hässelbyloppet. Foto: Deca Text&Bild

29.28 är bara sju sekunder ifrån Mustafa Mohameds banrekord. Napoleon hade initiativet och var den som drog mest. På slutet var dock etiopiern den starkaste. 2013 sprang Gebremaryam Prag Halvmarathon på 1.01.28 och passerade då tio kilometer på 28.20.

Napoleon Solomons fina form fortsätter. Foto: Deca Text&Bild

Det var många svenska topplöpare som ville testa formen med ett snabbt millopp. Abraham Adhanom, som vunnit Hässelbyloppet två gånger, fick nöja sig med en fjärdeplats med 30.14. Landslagsorienteraren Emil Svensk, Tjalve IF Norrköping, sprang i mål på en sjätteplats med 30.23. 15 löpare sprang snabbare än 32 minuter och 52 löpare var snabbare än 35 minuter. Vilket borde göra Hässelbyloppet till det vassaste landsvägsloppet på en mil i Sverige i år.

Hanna Lindholm blev bästa svenska på en tredjeplats. Foto: Deca Text&Bild

Det blev etiopisk seger även i damklassen där Kalkidan Adisse segrade med 34.28 närmast före landsmaninnan Hiwot Tefera som noterade 34.56. Trea slutade bästa svenska, Hanna Lindholm, Huddinge AIS, med 34.58. Elva damer sprang under 37 minuter och 28 damer klarade sig under 40 minuter.

Totalt sprang 3 721 deltagate i mål i årets Hässelbylopp.

Resultat, Hässelbyloppet 2017:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,665FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

GPX-myset

0
Man brukar ju säga att den som eldar med egenhuggen ved blir varm två gånger: när det eldas och när det huggs. Jag tycker...

Recension Nike Tempo Next%

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X