Snart dags för Huddingeloppet

0
49

Att starta ett nytt lopp är alltid spännande och osäkert. Hur många som kommer att anmäla sig är alltid ovisst. Huddingeloppet den 29 augusti har fått fart efter en trög start.

John Kingstedt är både med och arrangerar och springer Huddingeloppet. Arkivbild: Mikael Grip

– För tre veckor såg det illa ut och vi började fundera på att ställa in. Men efter semestern har det lossnat så nu ser det mycket bättre ut. Vi är uppe i cirka 300 anmälda så det kan bli allting mellan 450-600 deltagare beroende på vädret, säger tävlingsledaren Per Synnerman från arrangörsklubben Huddinge AIS.

Föreningen har i sista stund tvingats att ändra bansträckningen.

– Ja, polismyndigheten verkar vara i fritt fall. Vi lämnade in ansökan om polistillstånd i vintras. När vi aldrig fick något svar så kollade vi upp med dem och då hittade de inte ansökan. När väl vår ansökan gick vidare till tillståndsmyndigheten i Stockholm så fick vi ett nej på grund av att bansträckningen gick vid några byggen, berättar Synnerman.

Elitlöparen John Kingstedt, som är med i Huddinge AIS, fick ge sig ut och reka för en delvis helt ny bansträckning.

– Det blir fortfarande en fartfylld varvbana på 2,5 kilometer. Vi är nöjda även med den nya banan som blir publikvänlig och rolig för löparna, säger Synnerman inför femkilometersloppet.

Huddingeloppet är förstås först och främst en motionsfest för alla åldrar. Ett gäng elitlöpare har också hittat dit. John Kingstedt blir förstås att räkna med. Liksom arrangörsklubbens Ebba Tulu Chala och David Nilsson, Högby IF. Andra duktiga löpare på startlinjen är John Börjesson och Fredrik Uhrbom. På damsidan märks Lisa Ring och Huddinges egen Hanna Lindholm.

Det finns fortfarande chans att anmäla sig till ordinarie anmälningsavgift. Anmälan är öppen till 25 augusti.

– Sedan kommer vi att stå i Huddinge centrum och sälja startplatser till ordinarie pris under lördagen, meddelar Per Synnerman.

Till Huddingeloppets hemsida:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här