Spring on tour

0
19

Denna vecka kom vårt sjunde nummer ut, tror de flesta av er inser vilket jäkla dumt projekt det är, att lansera en tidskrift 2015 ☺ Det är inte smart, till och med väldigt dumt och nästan ett omöjligt projekt, men det är jäkligt kul., och vad är viktigast i livet?

Jag har ju fler tidskrifter i mitt förlag, totalt sju stycken – många av de andra har lite historik och varumärket finns med i respektive genre, det är tufft där också men det går. Är man en dedikerad löpare och har ett förlag så kan man dock inte låta bli att lansera en löpartidning, även om det är dumt.

mediaruset2

Spring har under de senaste fem dagarna varit på tävlings tour, vi kommer förresten dyka upp på många ställen i sommar, håll utkik! Vad jag vill komma till är att under dessa tävlingar har jag fått så otroligt mycket feedback så jag börjar undra om det kanske ska fungera med en löpartidning, kanske inte 2015 men 2016.

Vi inledde touren i lördags på Malmömilen, där stod jag i ett tält och sålde tidningar och prenumerationer… Pausade under loppet som jag bloggade om i helgen, det ska jag inte skriva mer om nu ☺ Men montern fick många trevliga besök, löpare som var tacksamma över att vi fanns, som följde oss på instagram, facebook, köpte tidningen… det var ett antal som vill bli plåtade med Spring. Ärligt den feedbacken vi fick var grym, jag blev tom generad berättade en av mina klubbkompisar – kände det själv, att ta emot positiv feedback är inte så lätt.

mediaruset3

På tisdagens stannade jag till i Söderköping, sprang kanalloppet – ca 5,2km sa de flesta som sprang med GPS. Enligt inbjudan var det 5km, jag blev 4:a med 3:19, 19, 22, sedan 44, 44 – dvs de två sista km var inte 2km… En kul bana där man sprang över kanalen på flera ställen, lite småkuperat, terräng och grus. Härligt lopp helt enkelt. Också kul att man anmäler ett lag på fyra personer och får en fikakorg, Tjalve som hade anmält 9 lag var största klubben/företaget och fick alla ett pris. De vann även lagpriset för bästa laget och hade 2 av tre på pallen i herrklassen, imponerande. Åt segraren var det dock inget att göra, från hemmaklubben kom Kristian Algers, en löpare med ett galet CV. Ni kan läsa mer om segrarna på www.nt.se/sport/langvaga-vinnare-i-kanalrundan-11133520.aspx

Under uppvärmningen kom det fram en klubblös löpare och berättade att han läste Spring, följer säsongstipsen och har nu trots en ålder på ca 45 år gjort sina bästa resultat någonsin, wow. De flesta från Tjalve berättade att de läste Spring, en hade fått ståpäls när han läst om Almgren här om dagen. Under loppet var det en i publiken som skrek, heja Spring – jag ni förstår… jag är i Söderköping för första gången och inser att Spring har nått ut, det värmer..

Jag fortsatte resan till Stockholm där jag hade fem olika möten under dagen och skulle kröna dagen med ännu ett lopp, Mediaruset. Ett lopp med ca 500 startande, funnits i 15år. Start och mål på Stadium men sedan ut i skogen bland de värsta backar jag sprungit (skåning). Värmer alltid upp ett varv innan på den 3,7km långa banan och trots att det nu är sjätte gången jag ställer upp så förvånas jag av backarna.

mediaruset

Loppet arrangeras av Sveriges tidskrifter och deltagarna är anställda i branschen. Tidigare år har jag segrat två gånger och blivit tvåa tre gånger, klart jag ville förbättra snittet. När starten går är det en handfull löpare som drar i väg i högt tempo, jag håller låg profil, vet att backarna kommer knäcka en del. Efter 1km är jag dock uppe i ledningen, blir omsprungen av en person i en utförslöpa, tar honom i nästa uppförslöpa… vid ca 2,5 km är det en mördarbacke – finns en tävling i tävlingen där, vi är tre löpare i täten hela vägen upp men på krönet så växlar jag direkt och får en lucka. Sista km springer jag själv och segrar på 13:07. Ett trevligt lopp där det precis som dagen innan är mat efter loppet, här i form av tre olika matvagnar där man får välja vad man vill ha, det bjuds på choklad, dryck, etc också. Regnet ligger och väntar, det blåser kallt och jag ska snart sätta mig i bilen för att åka nästan 60mil, dvs man är inte så sugen på att sitta i gräset. Får en stor buckla, champagnen och även här en del människor som kommer fram och tackar för en bra tidning. Tillsammans med säljbolaget vinner vi även lagtävlingen. Den absolut största behållningen får jag dock när jag går till bilen, det kommer det fram en tjej… tack för tipset om de 100 mörkar dagarna, de har inspirerat mig mycket… återigen kommer känslan, fan vi gör nytta, vi lyckas inspirera folk runt om i Sverige.

Det blir lätt så att en redaktion fastnar på kontoret, man glömmer bort verkligheten och bara producerar. Jag vet och de flesta andra som gör tidskrifter – det är i mötet med läsarna man skapar energi och historier. Tack alla för att ni stödjer detta projekt, varför inte rekommenderar Spring till någon kompis, då blir det jäkligt kul ☺

Hoppas ni får en bra helg.

Föregående artikelMalmömilen läggs ned
Nästa artikelVilka var snabbast i midsommaraftonens lopp?
SPRINGaren Namn: BG Nilensjö. Född: 1963. Bor: Helsingborg. Jobb: Driver Spring Kommunikation AB. Klubb: IS Göta, ordförande och tränare. Tränare: Egen. Meriter: EM guld två gånger i militär femkamp, hyfsat bra löpare för att vara mångkampare – 8:55 3000 m, 15:20 5000 m, 31:51 på 10000 m. Som veteran över 80 SM medaljer, ett antal skånska rekord och två svenska rekord i M50, 34:05 på 10 km landsväg och 16:36 5000 m inne + ett VM brons. Favoritsträcka: 3000. Personliga rekord: I M50, 9:28 på 3000 m, 5000 m 16:27, 10 km 34:05, halvmaraton 1:15:46. Vill med löpningen: Göra milen under 35 minuter, slå rekord och hålla mig i form. Ser fram emot: Nästa nummer av Magasin Spring.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här