Malmömilen läggs ned

  0
  113

  Så sent som förra lördagen avgjordes populära Malmömilen med nästan 6 000 anmälda deltagare. Nu har arrangören bestämt sig för att lägga ned motionsfesten.

  Malmömilen8
  Malmömilen läggs nu ned en knapp vecka efter att loppet genomfördes.

  – Det är svårt och tungt att konkurrera med andra lopp i Malmö när Malmö Stad varje år delar ut pengar till vissa lopp men inte till andra. Samtidigt höjs avgifterna varje år – bara att ha startfållor på gatan kostade i år 15 000 kr extra i avgift till Malmö Stad. Varje år vi har drivit Malmömilen är det alltid något/några av de konkurrerande loppen som får hundratusentals kronor per år i bidrag. Då Malmömilen tyvärr gått +-0 eller förlorat pengar varje år blir det svårt att hitta ny finansiering varje år. Möjligheterna att göra positivt resultat är relativt små med dagens konkurrensläge, skriver Anders Sjöberg, tävlingsansvarig på Malmömilens hemsida.
  Att lägga ned ett så populärt lopp med nästan 6 000 deltagare hör till ovanligheterna, att inte lyckas nå ekonomisk framgång i ett så stort lopp måste också höra till ovanligheterna.

  indexfff
  Loggan för sista Malmömilen.

  Enligt hemsidan pågår också en rättslig process när det gäller namnet klassiker.
  – Genom att vi vill få fler att motionera och att vi startade MalmöMilen & MalmöKlassikern har En Svensk Klassiker stämt oss i både Tingsrätt och Hovrätt. Förlorar vi i Hovrätten kommer det kosta ca 500 000 kr. Det är inte roligt med rättsliga processer när man bara vill anordna lopp och få folk att motionera mera, säger Anders Sjöberg.

  Läs mer på loppets hemsida:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här