Spurtstark Lovisa Lindh till EM-final på 800 meter

  0
  82

  Visst klarade Lovisa Lindh en finalplats på 800 meter vid EM i Amsterdam.

  Lovisa Lindh, Ullevi FK, 800 meter, klar för semi
  Lovisa Lindh, Ullevi FK, klar för final på 800 meter. Foto: Deca Text&Bild

  Förutsättningarna att ta sig till final var förstås tuffa. De två första i varje heat av de tre semifinalerna (!) plus de två snabbaste tiderna hade en finalplats säkrad.

  Lovisa sprang i det andra heatet och fick på nytt möta favoriten Lamote från Frankrike. Efter 600 meter låg Lovisa näst sist, men hon har en stark finish och kunde utnyttja sin spurtstyrka även den här gången.

  På upploppet plockade Lovisa löpare efter löpare och sprang i mål på tredjeplats med 2.00,66. Bara 15 hundradelar från sitt personliga rekord.

  Lovisas heat blev också det klart snabbaste av de tre och hon hade den tredje snabbaste tiden av alla i semifinalerna. Lovisa gick vidare till final som den snabbaste av de som inte var placerade bland de två främsta. Inte sedan Malin Ewerlöfs silvermedalj vid EM i Budapest 1998 har Sverige haft en svenska i final på 800 meter.

  Anna Silvander gjorde vad hon kunde i sin semifinal och var delad etta vid 400 meter. Anna föll dock tillbaka på slutet och slutade på åttondeplats och blev därmed utslagen.

  Finalen för Lovisa Lindh går 21.40 på lördagkväll.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här