Statusrapport, one week to go.

0
27

Äntligen börjar det dra ihop sig och när jag skriver detta är det ca en vecka och tre timmar och 38 min kvar till start.

Har blickat tillbaka på senaste två månaders träning och kan konstatera att jag i princip gjort allt jag kunnat för att vara så förberedd som möjligt. Visst någon månad till och kanske några extra långa distanspass kanske hade suttit fint men det går förhoppningsvis bra ändå.

Har varit som en ivrig unge på julafton och bara vill starta nu då tankeverksamheten till stora delar upptas av marathontankar.

Då det är mitt första marathon har jag gått igenom hela banan på google street view och brukar påbörja sömnen men att att ”åka” bansträckningen, känns kanske inte jättefriskt men finns säkert några där ute som håller på likadant.

Vidare ältar man energiupplägg, matintag sista dagarna mm med sig själv och andra i tid och otid.

En stor sak är klädesval, under tisdagen fick jag smaka på värme liknande den under 2018 och det kräver sin man att hålla sin tänkta fart då. Just nu ser det dock ut att bli nästan optimalt väder med mulet och ca 13 grader, bara hoppas det håller i sig.

Jag packar och förbereder mig på alla olika värsta scenarion från snöstorm till tropisk hetta, föredrar dock värmen före kylan och det tror jag publiken också gör.

Till min frus låt oss säga minst sagt skeptiska åsikter började jag redan förra helgen plocka fram tävlingslinne, kepsar mm som ska med, allt för att inte missa något. Kan även vara så att en viss mardröm med försening till starten och tävlingslinne som glömts hemma spelade in :-).

Lite av allt som ska med.

Ett annat val är skorna, fick hem ett par nya Nike Vaporfly under gårdagen men vågar nog inte köra med dom ännu så blir nog det ”gamla” paret.

Fast jag vill helst ha Nike Next%.

Träningsmässigt har jag dragit ner rätt mycket denna vecka och planerar så även nästa men det är ju inte utan viss ångest. Man vill ju känna sig slut dagen efter ett riktigt hårt pass och inte hålla igen men måste våga lita på att detta ska gå. Har tidigare inför kortare lopp bara vilat någon dag extra så lite intressant att se hur benen reagerar.

Hur som helst nu är det bara hålla sig hel, hålla sig undan folk så man inte blir sjuk och hoppas vädergudarna är med oss 1:a juni för då smäller det.

Kanske syns vi i fållan? Jag har startnummer 812 och står i startgrupp B. Kom gärna fram och snacka lite ifall ni ser mig så kan man kanske få ur sig lite nervositet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här