0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Styrkebesked av Napoleon och Samrawit

Styrkebesked av Napoleon och Samrawit

Terrängloppet Warandeloop i holländska Tilburg har de senaste åren varit lika med stora svenska framgångar. Så blev fallet även i år.

Napoleon Solomon visade fin form när han kom på fjärdeplats i terrängloppet Warandeloop i Holland. Arkivbild: Deca Text&Bild

Napoleon Solomon har haft det lite trögare efter det svenska rekordet på halvmaraton i februari. Nu verkar formen vara på väg uppåt igen, lagom till terräng-EM 8 december.

I Warandeloop var det tio kilometer terränglöpning som gällde. Napoleon vann det här loppet 2017 och slutade på tredjeplats förra året, en placering Turebergslöparen också nådde 2016. Nu blev det en stark fjärdeplats med tiden 30.04, sekunden bakom tredjeplacerade Nekagenet Crippa, Italien. Mike Foppen, Holland, vann loppet med 30.01, närmast före ryssen Rinas Akhmadeev, som bland annat gjort 13.24 på 5 000 meter. På sjätteplats kom Sveriges Emil Danielsson, som måste ha gjort ett av sina bästa terränglopp i karriären. Emils tid blev 30.14, alltså bara tio sekunder bakom Napoleon.

Emil Danielsson slutade på en meriterande sjätteplats i Warandeloop. Arkivbild: Deca Texxt&bild

Mohammad Reza, kom på niondeplats med 30.24. Tre svenskar bland de nio främsta är riktigt starkt. Daniel Lundgren kom på 17:e plats med 30.54. 29:a blev Gustav Nordling med 31.42 och 30:e plats knep Elmar Engholm med 31.46. Andreas Åhwall hamnade på 38:e plats med 32.13. Olle Ahlberg kom på 50:e plats med 32.59.

Samrawit Mengsteab gjorde en storstilad insats i holländska Tilburg, där hon kom på tredjeplats i terrängloppet Warandeloop. Arkivbild: Deca Texxt&Bild

Damdistansen handlade om åtta kilometer. Danskan Anna Emelie Möller var totalt överlägsen och vann med tiden 26.48. 31 sekunder före tvåan Valeriya Zhandarova. Trea slutade Hälles och Sveriges Samrawit Mengsteab med 27.35. Hanna Bergström slutade på 16:e plats med 29.12. Julia Samuelsson kom på 28:e plats med 31.03.

Resultat, Warandeloop 2019: 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,657FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

”Fint att få uppleva flytet några sekunder”

0
Nyligen var jag på Stockholms Stadion för reportage med långlöparraketen Carolina Wikström. Förnuftet sa en sak, men som vanligt kunde jag inte hålla mig...

Racerapport MLM Maraton

November drain

60 minuter glädje…

Träning på tv

- Annons-

PODCAST

X
X