Sugen på ett skönt lopp?

0
100

Idag är det Lucia och snart är det nyår med flera olika Sylvesterlopp att välja på. Sedan väntar ett orört 2018 med många kul och inspirerande tävlingar. Vi lägger ner mycket energi på att få vår löparkalender att bli din bästa källa för att hitta tävlingar, just nu är det över 300 lopp inne. Se: https://springlfa.se/loparkalender-2018/. Det är enkelt att lägga in fler om ni har något som saknas, hör av er.

I början av året är det härligt traillopp på västkusten, Sandsjöbacka trail, deltar man där får man #1 av Spring i brevlådan i februari, bara en sådan sak. Dessutom har vi en löpare på plats som kommer skriva en tävlingsrapport. Jag får tag på Therése Henriksson som ger oss lite mer information om loppet.

Berätta om Bakgrunden till Sandsjöbacka trail?

Robert och Ann Mari, grundare till loppet fick idén efter många ensamma vinterlöpningar genom Sandsjöbackareservatet och Änggårdsbergen. Sandsjöbacka Trail startades därefter för att de ville visa hur vackert det kan vara att springa genom gryningen i det fantastiska Sandsjöbackareservatet, eller att springa mot solnedgången för den delen. De ville också visa på det faktum att man till fots kan ta sig ut från eller till Göteborg genom skogen och naturen häpnadsväckande fort.

Vi vill att loppet skall kännas anspråkslöst och jordnära, men ändå professionellt. Ett lopp där det finns kladdkaka och glada funktionärer på ett fåtal depåer, däremellan en säregen blandning av vacker natur och den kamp mot elementen som det innebär att springa i vinterterräng. Känslan vi vill förmedla är att det är upplevelsen som ska stå i fokus snarare än prestation och när du kommer i mål skall du känna dig varmt välkommen och vara stolt över det du gjort! Vi vill ”dela med oss” av vår fascination och kärlek för traillöpning.

Hur har utvecklingen varit?

Loppet utvecklas från år till år och har stadigt vuxit i omfång. I år har det därför för första gången tillsatts ett helt projektteam för att kunna leverera en ännu bättre upplevelse till våra deltagare i allt från hur vi kommunicerar med våra deltagare och potentiella löpare i sociala medier till upplevelser på och kring banan. En större projektorganisation innebär också fler kontakter och fler möjligheter till bra och intressanta samarbeten.

Vad erbjuder ni, distanser, upplevelser?

Med vår nya distans, 12km hoppas vi kunna erbjuda en bredd i loppet som skall passa de flesta. Den distansen kan vara som ett första test för många eller en distans för att springa riktigt fort. Sedan finns det distanser upp till 82km, det finns nattlopp, med mera, med mera, det är en trailfest i tre dagar – se http://sandsjobackatrail.se

Eventmässigt erbjuder vi ett av Sveriges största vinter trailevent med unika upplevelser genom vårt fantastiska Sandsjöbackareservat. Något annat som vi tycker är viktigt är våra fantastiska funktionärer. Vi ger dem inte bara en flagga att vifta med och ett bord att servera energi ifrån. Vi lägger faktiskt en hel del tid på att prata med våra funktionärer om känslan vi vill förmedla med loppet, allt för att våra deltagare skall känna sig personligt sedda vid varje depå och vid målgång och att vi vill att ALLA som arbetar med loppet skall kunna förmedla vår vision och känsla.

Hur ser anmälningsläget ut i år jämfört med tidigare?

Vi ser en positiv trend på anmälningsläget och tror oss kunna slå nytt deltagarrekord även i år. Framförallt är det roligt att vår nya distans har genererat många anmälningar. Loppet har växt genom åren och vårt reflexlopp på fredagen var helt fulltecknat förra året. Vill man vara säker på att få en plats till vårt ”2XU Reflectrun 25k”, till 82 kilometaren på söndagen, eller till någon av våra tripplar är det läge att anmäla sig före den 31/12. Därefter stänger anmälan till dessa distanser eftersom vi måste beställa GPS-enheter till dessa. Till de andra distanserna kan man fortfarande göra en efteranmälan efter detta datum men till en förhöjd avgift.

Varför anser du att löparna ska välja Sandsjöbacka trail?

Vi är det lilla loppet med det stora hjärtat! Vi vill att alla löpare, nybörjare som rutinerade ultrarävar skall känna vår passion för trail och ultralöpning genom hela loppet. Vi vill att loppet skall passa en bredd så att alla kan känna att det finns en passande distans även om man inte är så van. Samtidigt vill vi att det skall finnas kvar en viss utmaning att springa, allt serveras inte på silverfat och man tvingas bitvis vara självförsörjande på dryck/energi. Att springa på vintern ger också en extra krydda i loppet då det kan innebära kyla och stränga väderförhållanden.

Spring önskar både löpare och arrangör stort lycka till…

Bilder: Christer Hedberg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här