0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Svenskt rekord av Meraf

Svenskt rekord av Meraf

Från och med i år går det att sätta svenskt rekord på fem kilometer landsvägslöpning. Meraf Bahta, Hälle IF, tog tillfället i akt och slog på lördagen till med 15.31.

Meraf Bahta på väg mot nytt svenskt rekord på fem kilometer landsvägslöpning. Foto: Deca Text&Bild

Sverigebästat hade Sarah Lahti, Hässelby SK, med 15.38 från 2016. Det var den tiden man var tvungen att slå för att få kalla sig svensk rekordhållare på fem kilometer landsvägslöpning.

Något som alltså Meraf lyckades med i en mindre elittävling i Mölnlycke. Loppet sprangs på en flack kilometerslinga vid Massetjärn. Vädret var närmast idealiskt med sju gradig plustemperatur, gråmulet och i princip vindstilla.

Starten för det lilla elitloppet i Mölnlycke. Foto: Deca Text&Bild

Merafs klubbkompis Samrawit Mengsteab slutade två i loppet med 16.03. Samrawits man Samuel Tsegay visade god form genom att sololöpa hem herrsegern med 14.02.

David Nilsson, Högby IF, innehar det svenska rekordet på herrsidan via ett lopp i Holland i juli i år, där han presterade 13.42.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,666FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Recension Nike Tempo Next%

0
Säsongsavslutningen i november följdes av två veckors helvila från träning och då passade jag även på att köpa ett par nya skor för lite...

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X