Sydkustloppet siktar på nytt deltagarrekord

  0
  21

  Den 30 april är det dags för Sydkustloppet. En naturskön utmanande halvmara och Sveriges sydligaste lopp med målgång i Smygehuk.

  Sydkustloppet2015_SebEk_848

  Anmälningsläget ser bra ut med snart 700 anmälda deltagare. Andelen kvinnor är i skrivande stund 37 procent, vilket är den klart högsta andelen sedan starten 2009. Arrangören förutspår att den utvecklingen kommer att tillta och inom fem år, uppnås målet med lika många kvinnor som män på startlinjen.

  Målet i år är att fortsätta utveckla loppet och öka antalet startande och slå deltagarrekordet från 2015 på 706 startande.

  Loppet lockar löpare från stora delar av Sverige, och de får uppleva en helt unik bana och löpupplevelse längs den vackra kuststräckan. Det kommer löpare från alla hörn av Skåne, stora delar av södra Sverige, och även en hel del från Stockholm och Göteborg.

  De internationella inslagen består hittills av anmälda löpare från Danmark, Norge, Tyskland, Finland, Schweiz, Österrike och USA.

  Sydkustloppet2015_TinaM_189

  Varje år tillför arrangören något nytt i arrangemanget, i år introduceras en två-mannastafett där man kan dela distansen med en kompis och springa halva loppet var.

  Med havet som ständig följeslagare går bansträckningen österut från Stavstensudde, längs golfbanan, genom Trelleborgs centrum och ner på Östra stranden och strandstigarna som tar löparna ända till målet i Smygehuk, Sveriges sydligaste udde.

  Anmälan, Sydkustloppet:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här