Täta elitled även på 15 km och Tjejloppet

  0
  65

  De senaste årens trend att fler kvinnliga elitlöpare väljer Lidingöloppet håller i sig. Dessutom kommer Lidingöloppet 15 km vara mer etlittätt än någonsin. Det blir en fullspäckad helg med snabbfotade löpare, svenska som internationella.

  SPORT Track&Field
  Abraham Adhanom väljer att springa 15 kilometersloppet under Lidingöloppshelgen.

  På lördag förmiddag går startskottet för Lidingöloppet 15 som sedan något år tillbaka är tävlingsklass. I år kommer startfältet att vara mer elittätt än någonsin med löpare som Abraham Adhanom (Eskilstuna Friidrott) SM-guld i terräng och segerrik löpare de senaste åren, rutinerade Fredrik Uhrbom (Spårvägens FK), snabbfotade orienteraren Øystein Kvaal Østerbø (IFK Lidingö SOK), Andreas Åhwall (Hässelby SK) med årsbästa på under 30 min på 10 000 meter, Tesfay Desta (Etiopien), som vann Trekungaloppet på 29.38 cirka en minut före favoriten på 30 km Japhet Kipkorir. I klassen M22 som startar samtidigt och springer samma distans som löparna på Lidingöloppet 15 kommer Napoleon Solomon (Fredrikshofs Friidrottsförening) till start och han har kommit sämst trea i de lopp han sprungit under Lidingöloppets flagg.
  – Det är roligt att se att det är så många duktiga elitlöpare som vill komma och springa hos oss. Att få till ett startfält med flera segeraspiranter är alltid lika roligt, säger Jessica Lindén som är elitansvarig på Lidingöloppet.

  Finnkampen 2014, Helsingfors
  Anna Silvander byter ut banlöpningen mot Lidingöloppets Tjejlopp på söndag. Arkivbild: Deca Text&Bild

  I Lidingö Tjejlopp, som avgörs på söndagen, har vi ett intressant startfält med många namnkunniga löpare. Där finns Cecilia Kleist (IK Akele), Sofia Öberg (IFK Lidingö Friidrott) med SM-guld och finnkamp på meritlistan var även kranskulla för Lidingöloppet 2013, Anna Silvander (IFK Lidingö Friidrott) har dubbla SM-guld på 800m och 1500m, Frida Michold (Team Set Sail Forimp) den 19-åriga talangen som kom 7:a i Ultravasan 45 km 2015 vann Vårruset i Gävle 2015 gjorde 1.24.32 på Göteborgsvarvet, Magdalena Pajala (Piteå Elit) landslagsåkare i Längdskidåkning, Roman Mengistu (Etiopien) som var två totalt i mål i Lundaloppet bland herrar och damer etta i Kistaloppet 2015 och etta i Midnattsloppet Stockholm 2015, etta och tvåan på Tjejmilen 2015 Webelam Ayele (Etiopien) och Yewbdar Gele (Etiopien), Frida Lundén (FK Studenterna) med bl.a. SM-silver på 10 000 meter, Sylvia Kiberenge (Kenya) som gjort 1.12,59 på halvamaradistansen 2015, Louise Nilsson (MAI) tvåa i Sverigestatistiken på 10 000mmeter 2015 med 34.24,82 och Annie Thorén (Motala AIF) svensk elittriathlet m.fl. Isabellah Andersson, Hässelby SK, brukar springa Tjejloppet, men kommer inte till start den här gången.
  – Vi ser verkligen fram emot helgens lopp, det kommer bli stenhård kamp bland både elit och motionär, vi hoppas många vill komma ut och heja fram dessa duktiga löpare i Lidingös skogar, avslutar Jessica Lindén Elitansvarig på Lidingöloppet

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här