Tjurruset – årets skitigaste folkfest

  0
  45

  På lördag, 12 september, är det dags för Tjurruset i Karlstad. Springlfa.se har tagit pulsen på Ellinor Hammar från arrangörsklubben IF Göta.

  images_bb_DSC_1484
  Att det blir en del vatten och lera även 2015 kan nog deltagarna räkna med. Arkivbild: Mikael Grip

  Hur ser läget ut inför utmaningen på lördag?
  – Läget ser bra ut! Vi går emot vårt största Tjurruset någonsin med över 3 700 deltagare, vilket också är maxtaket vi valt att ha inför lördagens tävling.
  Kör ni Tjurruset i samma område varje år, eller byter ni?
  – Tjurruset i Karlstad som är originalet startade 1992 på ett ställe i Karlstad som heter Skutberget. Efter 20 år på samma ställe har vi nu under de senaste åren använt oss av I2-området och Norra Fältet i Karlstad. Båda dessa platser är perfekta utgångspunkter då den Värmländska skogen erbjuder en otroligt varierad terräng. Så svar på frågan är att vi utgår från samma start/mål-plats men använder oss av olika bansträckningar varje år.
  Hur lång bana handlar det om?
  – Tjurruset är en terrängtävling som fram till startskottet är helt hemlig. När deltagarna ger sig ut på sitt Tjurruset-äventyr vet de inte hur lång banan är. Riktlinjer för banläggarna är cirka en mil, men oftast blir det lite längre.

  images_Tjurruset_Karlstad_2013_DSC_1921
  Lyckliga deltagare mot mål i Tjurruset. Arkivbild: Mikael Grip

  Några speciellt svåra hinder?
  – Vi jobbar mycket med att skapa en så naturlig upplevelse som möjligt vilket innebär att det är skogens egna ”hinder” så som kärr, stubbar, myrar osv som är de största hindren. Men givetvis har vi ett antal uppbyggda hinder, ett exempel är skjutbanan där det verkligen kommer smälla högt i år och deltagarna får chansen att dra upp adrenalinet på max.
  Vad får man som deltagare i Tjurruset?
  – Som deltagare i Tjurruset får man en fantastisk upplevelse och en rejält jobbig löptur (om man kommer i mål). Väl i målgång väntar det populära Tjurruset-glaset som blivit ett signum för vårt lopp. Dessa glas är nu mer samlingsobjekt och de går att köpa på bland annat Blocket.
  Hur många deltagare räknar ni med?
  – Eftersom detta lopp genomförs till 90% i skogsmiljö är det inte möjligt att släppa på hur många deltagare som helst. Förra årets valde vi att dra maxgränsen vid 3 200 deltagare, i år höjer vi taket till 3 700 och tror det kommer bli en perfekt siffra för att samtliga deltagare skall på bästa sätt få uppleva Tjurruset.

  images_Tjurruset_Karlstad_2013_DSC_1580
  I Tjurruset kan det ibland vara bra med en hjälpande hand. Arkivbild: Mikael Grip

  Varför ska man enligt dig delta i Tjurruset på lördag?
  – Tjurruset i Karlstad är unikt jämförelsevis med så många andra lopp. Här bygger vi på känsla, tradition och glimten i ögat. Att vi är årets skitigaste folkfest är något vi är stolta över, och vi garanterar våra deltagare en fantastisk upplevelse ute i skogen!
  Stort lycka till!
  – Tackar.

  Till Tjurrusets hemsida:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här