Tufft inomhus-VM för Andreas, Meraf och Linn

  0
  62

  Linn Nilsson, Meraf Bahta, på 1 500 meter, och Andreas Kramer, på 800 meter, hade alla det tufft på olika sätt när försöksheaten avgjordes vid inomhus-VM i Birmingham.

  Andreas Kramer var bara en tiondel från VM-final. Foto: Deca Text&Bild

  På 800 meter kom endast tio man till start, vilket måste vara ett lågvattenmärke för ett världsmästerskap. Förutsättningarna var att de två första från varje heat gick till final plus de i övrigt två snabbaste tiderna från de två semifinalerna.

  Hamada Ahmed, Egypten, startade i en hiskelig fart i Andreas Kramers heat och passerade 400 meter på 50 sekunder, med Andreas några tiondelar bakom.

  Ahmed tröttnade helt när favoriterna kom ikapp och drog ifrån. Även Andreas kände av den hårda utgångsfarten och slutade fyra i heatet med 1.47,21. De Arriba, Spanien, vann med 1.45,44. Tvåan, Giles, Storbritannien, och Windle, USA, slog båda sina personliga rekord med 1.45,46 och 1.45,52.

  Andreas hade i det läget den sista finalplatsen på tid. Men ett heat återstod. Där gick det inte lika snabbt. Polacken Kszczot avslutade som vanligt snabbt och vann med 1.47,02. Tätt, tätt bakom med Smaili, Marocko, som tvåa med 1.47,08 och Ordones, Spanien, trea med 1.47,11.

  Resultat som innebar att Andreas Kramer missade finalen med en tiondels marginal.

  – Med facit i hand gick jag ut för hårt, sammanfattade Andreas i Tv 12:s direktsändning.

  Meraf Bahta i det här läget i bra position som tvåa i sitt heat. Foto: Deca Text&Bild

  Meraf Bahta var revanschsugen efter den mindre lyckade insatsen på 3 000 meter, där hon fick håll och inte kunde göra sig själv rättvisa.

  Meraf kom efter ett tag in i ryggen bakom Beatrice Chepkoech, Kenya, och det såg riktigt bra ut. Strax innan 1 100 meter blev det väldigt trångt och Meraf föll efter att Quigley, USA, kommit misstänkt nära och förmodligen trampat ned Meraf bakifrån. En otröstlig Meraf Bahta tog sig i mål med 4.22,40.

  Chepkoech vann heatet med 4.09,12. Quigley satte nytt personligt rekord som tvåa med 4.09,31.

  Efter loppet blödde Meraf från höger vad och det pratades om att såret skulle behöva sys. Bandomaren bestämde sent på fredagskvällen att Meraf utsatts för en incident som gjorde att hon inte kunde göra sig själv rättvisa och fick en plats i lördagens final utan att någon diskvalificerades.Om Meraf kan springa finalen på grund av skadan återstår att se.

  Linn Nilsson kämpade väl, men var drygt tre sekunder från att nå en VM-final på 1 500 meter. Foto: Deca Text&Bild

  Linn Nilsson, som gjort en fantastisk inomhussäsong och sänkt sitt personliga rekord på 1 500 meter till 4.07,71, hade på förhand en tuff uppgift att ta sig vidare till final. Linn låg länge tvåa och passerade 800 meter på 2.13.

  Löpare tryckte dock på bakifrån och Linn slutade på sjätteplats med 4.10,36. Den sista tiden som krävdes för att gå till final blev 4.07,51.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här