Tveksam vilodag, pizza och ett vackert delmål

0
14

R0032084

Om nästan ett år ska jag springa min första ultra. Tillsammans med två vänner är jag anmäld till Kullamannen som klassas som ett av Sveriges absolut tuffaste lopp med sina 66 km i varierande terräng. Känns skönt att distansera sig från ”crossfit-löpning” med hinder och elstötar men ändå få en utmaning långt utöver det vanliga. En utmaning där målet är att komma i mål snarare än att jaga minuter. Träningen flyter på bra men har samtidigt inte förändrats något särskilt från det träningsupplägg jag följde för att lyckas springa en snabb mil. Därför känns det skönt när jag, av min flickvän, fick en startplats till ekotrail, ”Lill-Ultra”, som arrangeras på Österlen den 16:e April. Fyrtiosju kilometer terräng ger både motivation och tvång att förändra mitt träningsupplägg vilket joggar hand i hand med långsiktig målsättning.

Lördagen startades med några snabba kilometer på löpband och lite klassisk styrketräning i brist på fantasi. Otroligt att jag mer eller mindre ligger på samma vikter då det kommer till bänkpress som jag gjorde som sextonåring. Kanske dags att börja bygga upp en lite mer värdig och vuxen fysik.

Det arrangerades MMA-gala i Malmö och jag var där på uppdrag för en nätsida och fotograferade. Sen kväll avrundades med ett par whisky och en del redigering. Upp tidigt på söndagen för att slutföra redigering, förbereda middagsbjudning, socialisera med gäster och vidare för att hälsa på nyfödd bebis. Hämtade upp en alldeles för stor pizza på hemvägen och somnade framför underbara Fargo. Idag luktar min hy pizza och porerna andas flott. Vet inte om jag känner mig särskilt utvilad men pizzan var god och jag fick flertalet bra bilder.

Idag ser jag framemot aktiv vila i form av en mil i valfritt tempo.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här