Unikt trapplopp drog in 11 300 kronor

  0
  129

  Andra upplagan av Trapploppet i Arbetets museum i Norrköping arrangerades på tisdagskvällen. Initiativtagare är Frida Södermark, populär bloggare här på Springlfa.se

  IMG_4993
  I Trapploppet gäller det inte helt oväntat att springa snabbt i trappor.

  – Det blev ett himla trevligt arrangemang och alla trivdes, hängde och hejade på varandra. Många var förväntansfulla och det fanns en del publik för att se om fjolårets vinnare skulle hålla ställningarna och det gjorde de, säger Frida.
  Tjalvelöparna Elias Arshi och Jennie Oscarsson vann i år igen med tiderna 49,2 respektive 60,1.

  Förutom att kuta uppför en massa trappor – 162 trappsteg –  så fick deltagarna även springa genom ett bibliotkek. Trapploppet är ett arrangemang under de Globala veckorna i Norrköping och arrangeras i samarbete med Arbetets museum och med Frida Södermark som drivande kraft.

  IMG_4972
  Att springa genom ett bibliotek var också en ingrediens i Trapploppet.

  – Förra året stödde jag Dagoretti runners i Kenyas slum och i år Hoki foundation som är en religiöst och politiskt obunden stiftelse som verkar för att ge gatubarn och andra behövande barn i utvecklingsländer hopp på olika sätt. Det kan vara genom stöd till skolgång, mat, meningsfull fritid och så vidare. Jag gör detta för att jag är glad att kunna bidra till ett gott ändamål plus att jag tycker detta är ett roligt och annorlunda event. Det är unikt och finns så vitt jag vet ingen annanstans i Sverige, berättar Frida som själv sprang loppet för första gången.

  – Ha, ha. Mitt resultat går inte till historien, säger ultralöparen som noterades för 83,5 sekunder.

  IMG_5134
  Snabbast i år igen. Tjalvelöparna Jennie Oscarsson och Elias Arshi.

  Totalt drog tävlingen in 11 300 kronor, där hela summan oavkortat går till Hoki foundation.

  – Det var roligt att se många deltagare nästan ramla över mållinjen, trötta, efter dryga minutens ansträngning. Målsättningen är att köra igen nästa år, förklarar Frida Södermark.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här