Update, halvmara, terräng och elitlopp.

0
880

Hej, här kommer en liten uppdatering om det som hänt i mitt löparliv.

För några veckor sedan drog jag ihop ett testlopp på en ny bana i Bålsta, tio varv skulle avverkas för att få ihop en halvmara och flertalet minst sagt stabila löpare kom och satte tider från 1:11 till ca 1:25. För egen del gjorde jag 1:17:39 men fick betala hårt för min öppning på 35:25 på första milen. Lite småknäckande att vara två minuter över pers men det är tidigt på året och jag hade inte dagen försöker jag intala mig själv. Hade grym pacing av stjärnskottet Victor Smångs så inget annat att skylla på.

Starten Dagab halvmaraton
Bra pacer med inte så bra förföljare.

Helgen efter hade klubben ett testlopp, klassiska Sopbergsloppet och nu gjorde jag en 18 sekunder bättre tid än förra året på denna bana. Varvet är ca 1500 m med hyfsat mycket backe upp och ned samt en asfaltsträcka på 900 m. Tiden fick mig iaf tro att jag inte tappat allt och att det finns hopp.

Lite av bakgrunden till resultaten är att jag haft en gnällande hälsena vilket jag aldrig haft problem med tidigare men nu har man passerat 40 så är väl bara vänja sig :-). Lite ökad mängd i början av året ihop med kylan var nog inte det bästa men nu efter lite löpvila och lugnare period är den under kontroll igen.

Utöver de egna testloppen såg jag ihop med Bålsta IK till att få ihop vårat Bålsta Stadslopp för några få elitlöpare då restriktionerna inte tillät motionärer. Åtta damer och åtta herrar kom och tävlade förra helgen och framförallt damernas startfält var galet bra. Carolina Wikström, Hanna Lindholm, Johanna Bäcklund m.fl och i herrarnas klass startade bl.a Victor Smångs, Marcus Åberg och Isak Hellström.

Flera pers samt banrekord och en mycket lyckad dag för att summera det snabbt. Vinnare blev Victor Smångs på 30:38 i herrklassen samt Carolina Wikström på 32:42 i damklassen.

Nr.lappsutdelning på Bålsta Stadslopp Elit.

Härligt att se löpare med nr.lapp. Joakim Thelin, Niklas Henningsson, Carolina Wikström samt Hanna Lindholm.

 

I övrigt fylls tiden förutom med träning även mätning av lite nya banor samt planerande för en mara i juni.

Förhoppningsvis så lättar restriktionerna snart och fler lopp kan genomföras, många som är sugna nu minst sagt.

På återhörande

/Micke

Bästa löpartillbehöret?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här