Utvärdera din träning!

  2
  762

  I nya Spring som landar i brevlådan i veckan skriver jag i säsongstipsen om att utvärdera sin träning, extra viktigt och motiverande i dessa pandemitider, anser jag. Ett exempel jag skriver om är IS Götas, Göta Grand Prix, minst 15 olika testlopp under en säsong – otroligt uppskattat och har varit så i cirka 15 år.

  I dagarna fick jag kontakt med en grupp i Uppsala som kör något liknande, ett system som säkert kan passa många eller där man som i detta fallet kan hänga på vart man än bor i landet. Jag har pratat med Erik Prawits som är med och arrangerar.

  Berätta, hur länge har ni gjort detta?
  -Vi har arrangerat I’m a runnerloppet sex gånger per år sedan 2014 med en målsättning att inspirera till regelbunden träning för att nå en god hälsa och minska risk för smärta eller skador.
  Hur ser upplägget ut?
  -Loppet består av en serie av 6 lopp som du kan springa en gång i månaden, vart du vill i Sverige via appen Race One som via GPS:en kommer att registrera antalet kilometer som du har sprungit och ge dig din sluttid när 5 km är sprungit.
  Vid anmälan får du en kod som du använder för att registrera ditt deltagande inne i Race One – appen. Genom at delta samlar man även poäng och kan vinna fina priser från vår poängprislista

  I år lanserar vi ett helt nytt poängsystem för att peppa till träning på en ny nivå!
  Man kan samla poäng på varje lopp, allt ifrån att delta i loppet till att gissa rätt på vilken sluttid man tror att man hamnar på. Ju mer poäng man samlar ihop ju högre upp i poängprislistan. Efter alla lopp är genomförda, den 24 oktober, kommer vi att ha en live-sänd utlottning.Dessutom lottar vi ut fina priser i en live-sändning efter varje lopp bland annat den eminenta tidskriften Spring :). Medalj i olika valörer skickar vi till alla som har sprungit 4 – 6 lopp. Nästa lopp är den 13 maj.

  Hur anmäler man sig?
  Man anmäler sig själv eller samlar ihop ett lag och anmäler sig på: www.imarunner.se/imarunnerloppet

  Låter som det finns två bra upplägg att ta till sig i veckan, Springs säsongstips och denna inspirerande loppserie i Uppsala eller via deras app.

  2 KOMMENTARER

  1. Ni glömde att berätta att detta är oxå kommersiellt, avstår då jag kan löpa fritt utan att det alltid ska kosta och nån ska tjäna pengar på andras prestationer. 👎👎👎

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här