Världsrekord med löparvagn

  0
  236

  Kanadensaren Calum Neff satte i söndags Guiness världsrekord i maraton med löparvagn. Calum och hans dotter Alessandra genomförde Toronto Waterfront Marathon på makalösa 2.31.22.

  stroller-record-800x451
  Calum Neff när han sprang på världens snabbaste tid på halvmaraton med löparvagn tillsammans med dottern Holland.

  Att springa med löparvagn, ej att förväxla med en traditionell barnvagn, blir alltmer populärt. Calum Neff, som sedan tre år tillbaka bor i Texas med sin fru Julie och barnen Alessandra och Holland, gillar att umgås med sina döttrar löpandes.

  Den 6 februari i år satte Calum ett Guiness världsrekord när han tillsammans med då elva månader gamla Holland vann halvmaran Katy Half Marathon i Texas med tiden 1.11.27, mer än sex minuter före tvåan som sprang utan löparvagn. 1.11.27 är två minuter snabbare än det tidigare rekordet.

  Vagnen han använde var en Thule Glide. Holland vägde vid rekordet strax över nio kilo och vagnen cirka tio kilo. Totalt 19 kilo att förflytta så fort som bara går i kombination med löpning.

  – The stroller gives mom a break and gets my girls outside which they love. I wanted to show that being a Dad and running competitively can both happen, and to promote people to get out with their kid, berättade Calum i en intervju efter 1.11.27.

  Som löpare utan vagn har Calum gjort 1.08 på halvmaran och 2.22 på maran, han är också en duktig ultra-och bergslöpare. Bland annat har Calum representerat Kanada på två bergs-VM.

  o-calum-neff-facebook
  Neff Callum med dottern Alessandra på väg mot 2.31 på maran.

  I söndags var det dags för ett nytt lyckat Guiness världsrekord. Nu på maraton. I Toronto Waterfront Marathon sprang Calum med sin fyraåriga dotter Alessandra i vagnen. Deras sluttid blev 2.31.22. En förbättring av det förra rekordet med över elva minuter.

  2.31.22 räckte till en total 18:e plats i loppet som var mästerskap för Kanada, han hade 4 500 löpare bakom sig. 2.31.22 räcker till en tiondeplats i den svenska årsstatistiken.

  Calum och Alessandra har också gjort 15.43 på fem kilometer tillsammans.

  Calum och hans hustru Julie väntar ett tredje barn, så det blir med all säkerhet fler världsrekordförsök både på halvmaran och maran.

  Till Callum Neffs hemsida:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här