Vill du bli den första?

0
22

Den 28 april är det dags för årets Aktivitus Trailrace i Göteborg, den långa banan på 100 miles, dvs 161 km har aldrig haft någon fullföljare. Är du den som ska bli först?

 

Vi kollar läget med tävlingsledare Tomas Amneskog.

Berätta om bakgrunden till Aktivitus trailrace?

Aktivitus trailrace startade 2014 som ett tufft terränglopp i de kuperade skogarna runt Utby i Göteborg. Banan var då 14 km. Under de kommande åren justerades banan något, och 2016 fanns även den första ultradistansen med, men då som varvbana.

Inför 2017 då BUM lades på is föddes iden om att arrangera ett riktigt ultralopp runt Göteborg, som inte var ett varvlopp, utan en riktig rundbana, och då givetvis på den mytiska distansen 100 miles, eller 161 km.

Vem ligger bakom loppet?

Det är Aktivitus Sports Club som arrangerar loppet. Vi har de senaste 4 åren arrangerat gemensamma långpass i skogarna runt Göteborg varje lördag, ASC Helgtrail, och det är på dessa stigar som loppet går.

Vad erbjuder ni?

Vi erbjuder i år två ultradistanser, 161 km med 8 mat och vätskestationer, samt en 61 km bana med tre mat och vätskestationer. Topp 3 i varje lopp vardera herr och damklass får prischeckar från vår huvudsponsor Aktivitus, samt priser från våra övriga sponsorer Icebug, Wilja labs, Petzl, Garmin, Gococo, Aclima och Vasaboden. Tillsammans med Le Mat i Jonsereds fabriker erbjuder vi även boende under hela helgen. Den stora upplevelsen kommer att vara banan. Den största delen går längs underbara vandringsleder i orörd natur, på enkla skogsstigar och genom grönområden i och kring Göteborg med kranskommuner.

Hur ser anmälningsläget ut än så länge?

Det finns totalt 100 platser fördelade på de två loppen. Det långa har i nuläget 25 anmälningar, och de kortare 40. De flesta löparna är lokala ultralöpare, men det kommer även internationella löpare.

Varför anser du att löparna ska välja Aktivitus trailrace?

Det är framförallt banan. Vi markerar upp sammanlagt 18 mil. Jag har själv sprungit många ultralopp, och har frågat mina ultrlöparvänner vad dom tycker är viktigt i ett sådant här lopp, och gått på det. Banan är det viktigaste. Det blir aldrig tråkigt, den är varierande och kuperad. Vi vill inte heller ha någon trängsel, så alla kommer att kunna springa i sin egen takt. Vi tillåter även pacers och egen lagning runt hela banan, samt dropbagservice och mat och vätskedepåer.

Vad är din förhoppning inför året lopp?

Att Göteborg bjuder strålande vårväder, och att vi för första gången får en löpare i mål. Förra året var det ingen som klarade hela banan, Daniel Pintaric var den som kom längs då han bröt efter 130 km

Det finns ett fåtal platser kvar, du kan anmäla dig med 10% rabatt om du nyttjar koden springlfa. Den gäller fram till kl.23.59 i morgon. Och du, alla deltager får ett magasin Spring i handen när de går i mål. En utgåva med en riktig ultrastjärna, Sofia Smedman.

För anmälan: http://www.aktivitustrailrace.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här