Dagens medlem…

Aktuellt  

Dagens medlem är också starten på ett fantastiskt kul samarbete mellan medlemmen och Springklubben, möt Oskar Jensen från Malmö

Oskar Jensen, söker han spår där?

Som sagt var, idag drar det äntligen i gång. Minns ni att vi skrev om 2 grabbar som under 3 månader skulle åka runt i föräldrarnas bil och besöka alla svenska kommuner. Syftet var jakten på Sveriges bästa motionsspår. Springklubben samarbetar med Oskar och han kompis Philip och ni kommer kunna följa resultatet via Spring. I nästa utgåva av Spring kommer del 1 som är ett fascinerande reportage om motionsspårens historia, spåren är ju en unik företeelse i världen. Redan idag startar nedräkningen av topp 100 listan på deras blogg, där kan ni även se en kort film om projektet, https://www.youtube.com/watch?v=8YGxnWBp58M&feature=youtu.be

Vem är Oskar Jensen?

Jag är 21 år gammal, kommer från Malmö och springer varje dag för att jag gillar det. Denna vinter har det ofta blivit tidigt på morgonen samt på eftermiddagen till och från jobbet. Det som driver mig är frihetskänslan, lugnet i skallen och självförtroendet som löpningen ger mig.  Det som motiverar mig varierar, ibland har jag ett tidsmål på 10km, ibland är det något terräng- eller till och med Ultra-lopp som lockar. Jag har en dröm om att springa milen sub30 innan jag fyller 30, men då krävs det att jag börjar organisera min träning på ett annat sätt än jag gör nu, innan jag fyller 25.  Just nu tränar jag relativt mycket, men bara på känsla, hårt när jag känner för det, långt när jag känner för det, annars bara njutpass av mellanmjölkskaraktär. Jag tror dock att det jag gör nu är ett ganska bra jobb i att lägga en grund som jag kommer kunna lägga en allt större och mer kvalitativ träningsmängd på – när och om den stora inspirationen en dag infinner sig.

Hur var 2016?     

2016 började med att jag efter nyår drog jag till Kenya (för fjärde året i rad) på träningsläger hos Lasse och Isabellah Andersson i Eldoret. Efter det åkte jag hem till Oslo där jag då bodde, jobbade halvtid på Löplabbet och tränade tillsammans med orienteringsklubben Nydalens SK. Vintern tog slut och våren kom. Så även sommaren och då flyttade jag från Oslo, in i en bil tillsammans med min kompis Philip i tre månader. Här startade vårt projekt som till en början bestod i att resa runt i alla Sveriges 290 kommuner för att springa på det bästa motionsspåret i varje kommun.  Tre månader senare blev det höst, vi hade då klarat av vår resa och bosatte oss i skogen i Jämshög/Olofström för att förädla allt material vi samlat på oss under vintern. Resultatet kommer att publiceras i Spring i en miniserie i två delar. Tills första delen kommer ut i #2 i mitten av april kan man enkelt följa projektet genom att följa oss på facebook:  https://www.facebook.com/sverigesbastamotionsspar. In och gilla så missar ni inget.

Du har gått med i Springklubben, varför? 

Efter många års prenumeration av Runner’s så tröttnade jag på det ”tomma” innehållet. När jag kom i kontakt med Spring första gången blev jag glad, äntligen en löpartidning som fokuserar på Svensk löpning och som erbjuder lite substans! Eftersom medlemspriset dessutom var så pass lågt så var det inte mycket att tvivla på.

Vill du också ha ett magasin om svensk löpning och dessutom kunna följa projektet om Sveriges bästa motionsspår? Teckna dig nu så missar du inget. http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001.

 Dela på Facebook