20 mil på två veckor! Garmin ljuger inte.

Löparglädje  

Sista morgonen i solen och Garmin summerade mina två veckors löpning på Fuerteventura. 202, 67 kilometer. Det är över 20 mil det! Inte illa för någon som bara springer på känsla och för att det ska vara kul. Och som så fort det gör ont någonstans stannar.

Är jag förvånad? Ja, det är jag. Är jag imponerad? Ja, det är jag. Får jag tycka att jag är lite grym – utan att jag verkar för skrytsam? Ja, det borde jag väl få.

Status före resan: Ingen löpning på en månad.

Mål med resan 19 februari – 5 mars: Maratonträna.

I kalendern den 18 mars: Limassol Marathon.

Hur jag tränat: Varierat.

På asfalt i serpentiner och på asfalt i raksträckor. Med spanjorskor, utan spanjorskor. På svarta vägar och på röda.

I vulkanberg, med getter och utan getter. Alltid i sol och starka vindar. Och på tekniskt utmanande rullgrus.

På bana längs vägar med utsikt. Och på rundbana. Dagtid. Kvällstid.

Morgonlöpning längs havet. Morgonlöpning i lopp (en gång 13,6 km, en gång 10 km.) Och morgonlöpning i berg.

Många minuter ensam i tankar och svett. Många pass i ren teknik. Alla steg utan värk. Alla steg för att jag ville.

Och nu är det inte många minuter kvar till Limassol Marathon. Söndagen den 18 mars 07.30 startar vi! Till dess gör jag tre saker. 1.) Äter, 2.) Vilar och 3.) Samlar tillsammans med UNICEF in pengar  i min insamling 42195 meter för Världens barn! Länken finns här – bidra hemskt gärna! TACK!

https://unicef.se/egna-insamlingar/4363-42195-meter-for-varldens-barn

Och så ska jag försöka hålla kvar exakt den här känslan av löparglädje fram till nästa söndag. Så att jag kan använda mig av den under mitt livs tredje maraton.

Jag hoppas att knäna håller, för om de säger ifrån blir det en DNF – de bestämmer alltid. Men om de håller, ja då hoppas jag på 42195 meter av glädje i solen på Cypern. Jag har ju bara sprungit en asfaltsmara förr, det var förra Stockholms maraton under väldigt märkliga omständigheter. Anmälde mig dagen innan osv. osv. och kom i mål på 4,38. Vi får se hur den tiden står sig mot det jag har framför mig nu. 

Jag återkommer med en Race Report!

Kram och ta det lugnt i snön så länge – lätt att halka nu. 

Marie 

 

 Dela på Facebook