200 km strandpromenad

0
400

5 dagar av min maratonsatsning är nu avklarade, jag väntar med att skriva om den, just nu vet jag inte riktigt vad som händer :) Men, tänkte berätta om löpningen här..

När jag 2017 var nere i Mijas som ligger mellan Marbella och Malaga sprang jag många pass på en härlig träpromenad som var nybyggd. Ett gigantiskt bygge ibland långt över havsnivån, men hela tiden med havet som närmsta granne. Jag läste då att det var en del av ett större projekt, att ha en sammanhängande strandpromenad mellan Nejra och Gibraltar, typ 200 km. Fatta vilken löpning det skulle innebära… I fjol var vi ett antal Götalöpare som hyrde två hus ca 5 km längre västerut från där jag var 2017. Då hade projektet växt och vi fick en ruskigt fin sträcka. Båda gångerna valde jag dock att åka in till Marbella för att den strandpromenaden både österut och västerut är suverän. Nu bor jag i Marbella och har som vanligt hyrbil så jag fortsätter att undersöka bygget. Jag har kört hela sträckan med bil under de här åren men hittar aldrig någon information om var de längsta avsnitten finns. Idag testade jag Estepona, parkerade där och sprang mot Marbella – kom 8 km sedan vända jag, men promenaden fortsatte. Kanske har jag hittat den längsta nu? Ska kolla upp den igen när jag inte har 13 km morgonpass i benen. Denna sträckan dock ffa av sten/betong så inte så skonsam för benen, men jäkligt fint. Jag har nämligen konstaterat att projektet som 2017 sas skulle vara klart om cirka 5 år kommer definitivt inte vara det. En som bor här sa att det blir nog inte klart under vår livstid :) Det som händer är att det som byggdes för 5 år sedan måste nu delvis renoveras, träet har ruttnat. När jag i helgen skulle springa där vi sprang i fjol med Göta var det 2 stopp, stormen hade förstört bygget helt enkelt.

Tyvärr hittar jag ingen karta med aktuellt läge för bygget, borde finnas här, https://www.sendalitoral.es/en/

Men jag får inte fram det? Någon annan som vet? Det kommer bli bra en dag, men än så länge är Valencias löpning överlägsen :)

Föregående artikelVärldsrekord!
Nästa artikelMuskelstrategi
SPRINGaren Namn: BG Nilensjö. Född: 1963. Bor: Helsingborg. Jobb: Driver Spring Kommunikation AB. Klubb: IS Göta, ordförande och tränare. Tränare: Egen. Meriter: EM guld två gånger i militär femkamp, hyfsat bra löpare för att vara mångkampare – 8:55 3000 m, 15:20 5000 m, 31:51 på 10000 m. Som veteran över 80 SM medaljer, ett antal skånska rekord och två svenska rekord i M50, 34:05 på 10 km landsväg och 16:36 5000 m inne + ett VM brons. Favoritsträcka: 3000. Personliga rekord: I M50, 9:28 på 3000 m, 5000 m 16:27, 10 km 34:05, halvmaraton 1:15:46. Vill med löpningen: Göra milen under 35 minuter, slå rekord och hålla mig i form. Ser fram emot: Nästa nummer av Magasin Spring.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här