324, 324, 342….

B-G  

Ni som följt mig genom åren med Spring minns kanske att en yatzyserie innan ett lopp kan göra underverk för resultatet, haha, en bra serie då är det mesta klart….

Det har varit en bra träningsvecka, faktiskt har jag inte känt så här lite i baksidorna på 18 månader. Bra tajming då jag försöker få upp lite fart till VSM i Karlskrona om tre veckor, inga höga mål men att springa snabbare än jag gjort sedan strulet började. Jag har valt att tävla en del på bana för att nå de tiderna jag satt upp, eller om man ska vara ärlig de tider jag tror det kommer krävas för att slås om medaljer. När jag var i form så struntade jag i medaljer, då sprang jag för att göra bra tider – men nu inser jag att det måste bli taktiklopp. Men det är tufft motstånd, så jag måste ha med mig en känsla att kunna hantera diverse tider när jag står på startlinjen.

Förra söndagen sprang jag 1500 meter för tredje gången på en månad, sämsta tiden? 4.42,4, 4,45,5 och nu 4,47,9. Tanken var att det skulle bli bättre och bättre, mmm… jag ursäktade mig själv med att vädret påverkade. Bilresan till Ystad var som en båtresa, ösregn..

Men i veckan har passen gått ruskigt bra, så när jag i går stod på startlinjen och skulle springa 1500m på sub 4:42 så var jag inte ens orolig. Jag skulle dessutom vara hare till en klubbkompis, ett uppdrag som jag oftast lyckas med… men inte denna gång. Två killar och ganska många damer och F17 i samma heat, kändes kul. Killen född 2001, bara 38 år yngre trodde på 4:20. Jag tänkte att jag gör mitt lopp, lägger mig och kör 1:34 per 500 meter. Starten gick, tre tjejer drog i väg ganska snabbt, jag passerade två av dem innan 300 meter, kände att första 200m hade gått lätt men jag hade bromsat lite innan jag sprang om, efter 300m så sprang en av tjejerna om igen och bromsade när hon gått om, det blev orytmiskt… Kollar ner på klockan efter 500m, 1.35 höga, dvs 2 sekunder från redan? Bet ihop och ökade, gick om alla tjejerna nästa varv och hittade mitt tempo, 1:34 på de 500m men 3:10 på 1000meter. Tror luften gick ur mig lite, försökte öka men det hände inget – insåg väl att 1:32 klarar jag inte… mycket riktigt det blev 1:36 på den och 4:46. Riktigt frustrerad, det skulle ju gå bra idag. Hade spelat en serie yatzy på fredagkväll, 324… vågade inte spela fler, den vill man ju ha inför loppet :) Utmanade mig själv, slog en serie på lördagen också innan jag åkte, 324 igen… Ni förstår – det var ju som gjort för succé. Men det höll inte… konfunderad och smått irriterad – hur svårt kan det vara?

Söndag, ny resa till Hässleholm. På morgonen coachade jag 8 pers som sprang trösklar på Heden, byggde upp ett sug… tittade på yatzyspelet när jag kom hem, jaja… vi testar väl. 342 – helt galet. Nu måste det gå bra… Sprang 3 000 meter i Lund i maj, 3,27, 3,27, 3,19 – 10.14, nu ville jag testa på sub 10 minuter, 80 varv så länge det går.

Bilresan till Hässleholm blev ett lika stort skämt som resan till Ystad, jag tyckte jag var ute i god tid, men bilarna körde i 40-50km/h, många stannade vid sidan då det var värsta skyfallen. Kom dock fram, satt i bilen och funderade länge, värma upp? Kom till sist ut, var som att springa med kläderna på i duschen. Kan vara den värsta uppvärmningen någonsin. Men modet var ändå bra, jag trodde på mig själv och ville ha revansch efter lördagens lopp, ville få en kick.

Efter 5km jogg var jag tillbaka vid arenan, satt mig i bilen och tittade ut på regnet, damerna och F17 sprang 3000m, som att springa 3000m i en vattengrav, haha… Det slutade dock regna och jag kunde lämna bilen köra lite stegringar. Dock la jag mest tid på att leta efter brunnar som kunde göra att innerbanan kunde tömmas på vatten, hittade en så det blev lite bättre på rakan. Men tyvärr så var ena kurvans innerbana helt täckt av vatten. Val? Vatten eller springa på bana 2? Jag valde att springa lite längre, men ändå med ambitionen att hålla 80 varv så länge som möjligt.

Starten gick, jag kom iväg bra men låg klart sist, de andra var ju typ mellan 17-25 år så helt ok. Första 1000m på 3:19, bra…. 1500 meter 5:02, ok. Kom ikapp en kille och skulle gå om, 3 gånger på 500 meter, varje gång ökade han så jag fick springa i bana två, haha… Till sist gav han upp och jag passerade både honom och en kille till, nästa km på 3:25 dvs 6:44. Kände mig stark och upplevde att jag närmade mig nästa kille också, men med 200 meter kvar växlade han ordentligt och lämnade mig, taskigt :) Den gick dock på 3:24, dvs 10:08 blev det idag. Segraren i MS hade 9:17, gjorde 9:05 för någon vecka sedan, han valde också att springa i spår 2. Tror inte man tappar 8 sekunder men hade jag sprungit vid sargen hade årsmålet 9:59 varit i riskzonen.

Trots allt klart nöjd, ett skönt besked… Jag fortsätter med mina yatzyrundor :)

Nu fortsätter jobbet med #4, vill du läsa bli medlem i Springklubben – https://spring.prenservice.se/

 Dela på Facebook