Tufft för de svenska herrarna

  0
  17

  Det blev tufft för de svenska herrarna vid terräng-EM i Slovakien.

  Napoleon Solomon spände bågen i sitt första seniormästerskap i terränglöpning. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Napoleon Solomon har haft en grym höst och var också med bra under första delen av det drygt tio kilometer långa loppet vid terräng-EM i slovakiska Samorin.

  Det var hög fart från start och rena rusningen i början. Napoleon låg länge bland de fem-sex främsta. Britterna var offensiva och höll farten uppe i täten. Spanjoren Mechaal, britten Butchart och turkiets Özbilen, som jobbade sig ikapp de bästa gjorde upp om medaljerna. Özbilen grinade illa, men var den som var starkast och vann guldet med tiden 29.45. Mechaal grejade silvret med 29.54 och Butchart bronset med 30.00.

  Napoleon tröttnade alltmer, kanske på grund av den höga utgångsfarten, och slutade på 23:e plats med 30.47 och blev därmed bästa svensk. Bästa nordbo blev Henrik Ingebrigtsen, Norge, på en elfteplats med 30.19.

  Näst bästa svensk blev Mikael Ekvall på 30:e plats med 31.03. David Nilsson slutade på 58:e plats med 31.53, knappt före Daniel Lundgren på 60:e plats med 32.00. Andreas Åhwall kom på 64:e plats med 32.13. Totalt 76 löpare sprang i mål. Lagtävlingen vanns av Turkiet före Spanien och Storbritannien. Sverige slutade på tiondeplats av 13 lag.

  I den avslutande mixedstafetten slutade Sverige på fjärdeplats genom Linn Nilsson, Hanna Hermansson, Emil Blomberg och dubblerande Daniel Lundgren.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här