Isabelle Brauer sexa på terräng-EM

  0
  113

  De svenska löparna i K 22-klassen stod för en riktigt stark insats vid terräng-EM i Slovakien.

  Tyska guldmedaljören Reh skrattar rakt in i kameran samtidigt som Isabelle Brauer springer i mål på en stark sjätteplats.

  Tyskorna Klosterhalfen och Reh hade en egen uppgörelse om guldet, där Reh till slut vann med tiden 20.22 på de sex kilometerna. Klosterhalfen tog hand om silvret med 20.25. Brittiskan Jessica Judd vann bronset med 20.45.

  Isabelle Brauer var hela tiden med bland de främsta och sprang i mål på en meriterande sjätteplats med 21.09. I och med sjätteplatsen tangerade Isabelle Sveriges bästa placering genom tiderna i klassen. Sarah Lahti slutade också på sjätteplats för två år sedan.

  Bakom Isabelle sprang även övriga svenskor starkt. Sara Christiansson slutade på 21:a plats med 21.51 och Isabella Andersson kom på 25:e plats med 21.56.

  Dessa tre ingick i det svenska laget som slutade på en fin fjärdeplats, inte långt ifrån Turkiet på bronsplatsen.

  Lagguldet gick till Storbritannien knappt före Tyskland.

  Linn Söderholm slutade på 43:e plats med 22.24.

  I P 19-klassen gick det inte riktigt lika bra för de svenska löparna. Oliver Löfqvist höll sig hyfsat långt framme under stora delar av loppet, men tröttnade på slutet och landade på en 55:e plats med tiden 19.48 på den sex kilometer långa banan. Miguel Palm noterade en 47:e plats med 19.41 och Sebastian Nilsson slutade 62:a med 19.52. Loppet vanns av norska supertalangen Jakob Ingebrigtsen med 18.39.

  Spanien vann lagtävlingen före Frankrike och Turkiet. Sverige slutade på 12:e plats.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här