5 tips för ett effektivare löpsteg

  1
  894

  Även om vi inte är födda med den perfekta löpkroppen kan vi maximera det vi har genom att effektivisera vårt löpsteg. Lägg fokus på dessa 5 olika områden och vi garanterar ett effektivare löpsteg.

  effektivarelopsteg

  Steglängd

  Springer du med för lång steglängd och landar med fötterna framför dig bromsar du automatiskt din löpning. Se till att landa med fötterna rakt under dig för ett effektivare löpsteg.

  Stegfrekvens

  Genom att ha rätt stegfrekvens kommer du automatiskt att få mer rätt steglängd och på det sätt landa mer under dig. En siffra som man kan utgå ifrån är 180 steg per minut plus minus några steg.

  Framåtrörelse

  Spring med stolt hållning utan att studsa fram. Rörelserna ska hela tiden gå framåt och inte uppåt. Genom att studsa uppåt bromsar du upp rörelsekraften framåt.

  Armpendling

  Armarna ger dig en viss rotationsstabilitet, men rörelsen bör inte vara överdriven. Håll armbågarna böjda i 90 grader. Tänk på att armarna hjälper till att driva på benen. Desto snabbare du svingar armarna, desto snabbare rör sig benen.

  Varför armpendling? from Löpskolans Webb-TV on Vimeo.

  Rätt steg

  Desto snabbare du springer desto högre hälkick får du. Överdriv inte hälkicken när du springer långsamt. Detta medför att du spar energi och inte sliter lika mycket på benen.

  Fler tekniktips i Spring

  Vill du ha fler teknik- och träningstips teckna dig för en prenumeration på Spring – Sveriges enda riktigt löpartidning med fullt fokus på svensk löpning.

  dobsom-kampanj-special

  1 KOMMENTAR

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här