TIllbaks i vardagen

0
138

Världen tickar på. Kanske blir vi av med Covid-19 snart, vem vet?

Jag är tillbaks till min kommunala tjänst efter semestern och pga just Covid-19 har jag på omvägar testat två nya avdelningar i kommunens dagliga verksamhet. Omväxling förnöjer eller hur man nu säger.

På grund av den lilla ändringen i arbetstid och arbetsplats har jag inte riktigt kommit in i min löpning som jag vill, det skaver liksom lite i vardagen. Eller så är jag bara ovan att inte vara ledig kanske?

Ledighet är annars en sak som jag någorlunda effektivt håller på att jobba bort. Jag håller på med en utbildning till friskvårdsmassör via Stockholm Massage Academy, som en utökning av mitt enskilda firma, Offcourse Coaching. I skrivande stund är jag en bra bit in i praktiken och diplomet borde vara i hamn om några veckor.

Första massagen efter utbildningen. Nöjd terapeut, nöjd kund

 

Om några veckor är exakt den tidsrymd det är kvar innan min PT-utbildning startar upp efter sjukdomsuppehåll. Utbildningsföretaget har bytt namn och heter nu Tränarakademin. Det ligger bra i munnen. Det ska bli kul att komma igång igen och träffa alla kurskollegor och uppleva Danner-Kruegereffekten (googla) några helger i månaden.

Själva träningen då? Löpningen går oftast bra och jag tror jag är lite snabbare än tidigare men desto mindre uthållig. Jag har satsat lite mer på fart och pass kring 10-15 kilometer sista tiden. De regelbundna långa passen får komma till vårkanten istället när tiden kanske är på min sida igen.

Varm löpning med avslut hos svärföräldrarna

Även min rörlighet är bättre och jag lägger rätt mycket tid på det faktiskt. Rörlighet/balans/styrka kanske 3-4 timmar i veckan ger resultat.

Tyvärr är min swimrun-säsong troligen helt utan pass. Tidigare i våras efter att ha legat i soffan tre veckor pga nämnda virus överansträngde jag axeln på rullskidorna ganska direkt och det känns fortfarande inte som att simning är en bra ide. Det blir långsamt bättre men de flesta dagarna är det något som inte stämmer i rotatorcuffen. Men som sagt, det går åt rätt håll i alla fall.

Jag går en spännande och intressant höst till mötes. Hur många blogginlägg som hinns med på vägen återstår att se men några stycken bör jag väl hinna med ibland.

Må så gott till nästa gång!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här