Avsluta säsongen med ett snabbt landsvägslopp!

0
123

Arenasäsongen drar en sista suck och terrängsäsongen står på vänt med en massa lopp runt om i Sverige. Det finns dock många löpare därute som inte har fått till sitt millopp eller sin 5 kilometers tid och Spring får ofta frågan – finns det några snabba landsvägslopp? Nu kan vi svara, den 28 oktober ska du bege dig till Jönköping, platta banor, förhoppningsvis bra temperatur och bra startfält.

Det är teamet bakom Jönköping Marathon som kommer genomföra Jönköping 10K och 5K. Vi vet att deras mara är en fantastisk folkfest och de har redan från början haft som ambition att även kunna erbjuda detta lopp men pandemin gjorde att det blev fördröjt. Vad kan man då förvänta sig? Spring har fått en pratstund med en av tävlingsledarna, Per Selskog.

Först, berätta varför ska man springa ert lopp i oktober?

Jönköping är en arenastad brukar vi säga, vilket innebär att hela stan är som gjord för stora arrangemang. Jönköpingsborna, de allra flesta i alla fall, älskar när staden fylls av idrottare som vill utmana sig så du kommer känns dig välkommen och påhejad. Dessutom är det ett platt och snabbt lopp!

Du är även banchef, hur har du tänkt och vad har ambitionen varit med banan?

Vårt mål har hela tiden varit att skapa ett så platt och snabbt lopp som möjligt. Så vi har jobbat med att inte ha för skarpa svängar och för mycket knixar och det tycker vi nog att vi lyckats med ganska hyfsat.

Vad erbjuds man som löpare utöver en snabb bana?

Ett högklassigt startfält, en bra finisherpåse och en kall öl när man kommer i mål. :)

Vad vil ni löparna ska säga efter det gått i mål?

Förutom att de har gjort säsongens snabbaste lopp, förhoppningsvis tycker de att loppet var välarrangerat och proffsigt och att de självklart kommer tillbaka nästa år!

Har ni några elitlöpare som aviserat att de kommer?

Ja, vi har ett par riktigt spännande namn med ambitioner på olika rekord så förhoppningsvis kan det gå riktigt fort!

Vad är din högsta önskan ska hända den 28 oktober?

Att det blir bra väder och ännu en löparfest i Jönköping samt att alla som springer loppet, oavsett ambition ofta målsättning, får en härlig dag!

Här hittar du mer information och kan anmäla dig: https://jonkopingmarathon.se/jonkoping-10k-5k/

Spring har fått nöjet att tävla ut en startplats, mejla bg.nilensjo@springlfa.se och motivera varför du ska få den senast den 15 oktober.

Tävlingsledare och banchef Per Selskog lovar en snabb bana den 28 oktober i Jönköping.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här