Born to Run blir film

  1
  211
  Born to Run
  Foto: Ove Haugen

  Christopher McDougall bok Born to Run som har sålt i flera miljoner exemplar världen över ska nu bli film med  Oscarsbelönade Matthew McDonaughey (Bästa manliga huvudroll 2013 för rollen i Dallas Buyers Club) i huvudrollen enligt The Guardian. Boken har varit med och spridit den stora trenden om barfotalöpning och besvarar den stora frågan som många löpare ställer sig – varför springer jag?

  Läs mer: Matthew McConaughey born to run in upcoming Native American drama

  I boken jagar McDougall själv efter svaret när han besöker den bortglömda mexikanska löparstammen tarahumara, framstående forskare och några av de färgstarkaste profilerna i långdistansvärlden. Boken har inspirerat miljontals löpare världens över att byta löpsteg och byta ut sina gamla väldämpade löparskor mot minimalistiska skor. Har ni inte läst boken så rekommenderar vi den. Detta har medförts att många stora tillverkare av löparskor har valt att helt ändra om sitt tänk i hur löparskor ska se ut.

  Läs mer: Vår bloggare Ove Haugen gör ett skoexperiment efter att ha läst Born to Run.

  Läs mer: Christopher McDougall

  Christopher McDougall – Are we born to run?

  1 KOMMENTAR

  1. Ser att mitt blogginlägg, som det länkas till ovan, skrevs i oktober 2011. Då sprang jag runt i två par slitna skor – ett från 2010 och ett från 2009. Jag befarade att experimentet skulle straffa sig, men det har det inte gjort. 2010-modellen hängde med tills sulorna i princip var borta, och 2009-modellen använder jag fortfarande! (Stockholm Marathon 2014 sprang jag dock i ett par nyinköpta skor vars sulor var tunna från början.) Fötter och ben har mått bra i stort sett hela tiden.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här