Bra start i Broarna Runt

0
35

Såja. Mitt i all positiv stress med Atea Norrköpings Stadslopp så gick det givetvis att trycka in en tävling i schemat.

broarna021
Broarna Runt från något år då jag var betydligt sämre tränad än i år.

Klassiska Broarna Runt startade på onsdagskvällen. En träningstävling på fem kilometer under och över några broar i Norrköping. Den startades redan 1981 om jag minns rätt. För att komma in på 25-bästalistan genom tiderna krävs en tid på 15.32. Standarden har varit hög genom åren.
Förra årets sprang jag loppet alla fem gångerna och hade 18.55 som bäst. Jag vet att jag är i bättre form i år. Nu var det upp till bevis.
Tisdagskvällens grymma supertusingar kändes en del i benen.

Planen var att inte gå ut för hårt. Det gick lika bra som vanligt. Första kilometern avverkade jag på 3.22 och jag hade korn på Grönroos som är betydligt snabbare än mig. 3.22 är ingen toköppning, men ändå lite för hård. Men det är svårt att inleda sansat på ett lopp som inbjuder till snabb löpning i början.
På den andra kilometern började jag ta in på en 15-årig talang som startat loppet riktigt, riktigt snabbt. Det kändes förstås bra att segla förbi honom.
Kilometern mellan tre och fyra är seg och där tappade jag lite fart i min ensamhet.
Lyckades pressa ur det sista uppför den elaka trappan och landade på 18.30 som femma. 25 sekunder snabbare än bästa loppet förra året.
En go känsla.
Mitt pers är från 1996 och lyder 18.12, en helt annan tidsålder då jag inte ens var nära att träna så strukturerat som jag gör nu. 18.12 är en tid jag aldrig trodde jag skulle ha en chans på för fyra-fem år sedan när jag knappt pressade mig under 20 minuter vilket kändes som en drömgräns just då.
Nu återstår fyra lopp, men jag har anmält mig till ett lopp i Linköping nästa onsdag, även det på fem kilometer, så jag missar nästa Broarna Runt vilket svider lite i löparhjärtat. Just nu blir det fem kilometer tävling som gäller den närmaste tiden.
Först ska vi i Tjalve bara ta Atea Norrköpings Stadslopp i hamn. En helt annan apparat än Broarna Runt. Även om jag är tävlingsledare och uppfinnare till Atea Norrköpings Stadslopp så uppskattar jag enkelheten i lopp som Broarna Runt något enormt.

Ett härligt reportage från Broarna Runt 2011:

Föregående artikelMimmi Kotkas tankar inför Ultravasan
Nästa artikelEtt försök till Komenseger
Redaktören har ordet Namn: Mikael Grip. Bor: Krokek (utanför Norrköping). Meriter: Silvermedalj på 800 meter från Tiwaz. Open 1979 och en bronsmedalj från 1981. Deltog i press-EM Göteborg 2006 på 800 meter. Har genomfört två Lidingölopp. Flera Grabbhalvor bland de 100 bästa. Tvåa i Kvarseborundan (2009). Personliga rekord: Fem km landsväg: 18.10. Tio km: 37.35. Halvmaraton 1.23,16. Favoritsträcka: Letar fortfarande. Vill med löpningen: Må bra, orka mer och därigenom göra det jag vill i livet. Roligaste löpminne: När jag 2006 var i Atlasbergen i Marocko och följde Sveriges då bästa maratonlöpare Said Regragui. Ser fram emot: Att utveckla Spring Löpning För Alla till någonting riktigt bra för alla löpare i Sverige.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här