Bråviksloppet – arrangemang med familjär känsla

  0
  192

  Ibland behöver det inte vara så komplicerat. Hitta ett bra start- och målområde. En schysst bansträckning och vips har du ett motionslopp. På lördagen avgjordes Bråviksloppet i Norrköping för åttonde året i rad.

  24-årige Adam Hellgren stack iväg från de övriga direkt i starten och vann halvmaran på nya personliga rekordet 1.16,10. Foto: Mikael Grip

  – Vår målsättning har hela tiden varit att skapa ett löplopp för alla, oavsett ålder och oavsett om man är tränad eller otränad. Löpning på rätt sätt är kul, säger initiativtagaren Christian Johnson.

  Löparvädret var temperaturmässigt riktigt bra på lördagen. Ett duggregn störde inte heller så mycket, några gånger tilltog dock regnet, för att sedan försvinna. Distanserna som erbjöds var 5, 10 och 21,1 kilometer.

  Lisa Bouvin vann damklassen på halvmaran och satte också hon nytt personligt rekord. Foto: Mikael Grip

  På den längsta distansen stack Adam Hellgren, Tjalve IF, ifrån det övriga startfältet direkt. I mål blev det en säker seger med nya personliga rekordet 1.16,10. ”Pers” med över nio minuter. Även damettan Lisa Bouvin, Finspångs AIK, satte nytt PB. I hennes fall med 1.26,51.

  Löparglädje i Bråviksloppet. Foto: Mikael Grip

  Bröderna Danielson, delade broderligt på vinsterna på 5 och 10 kilometer. ”Femman” vanns av Ludvig med 16.51. Oskar tog hem segern på ”tian” med 35.10. Snabbast bland damerna var Maria Johansson, Finspångs AIK, med 21.58 och Elmina Saksi, Tjalve IF, med 41.01.

  Full fart över mållinjen med eller utan skor. Foto: Mikael Grip

  Bråviksloppet 2018 var inte det största loppet i år, men visade ändå att med små medel går det att få till ett trivsamt arrangemang för hela familjen.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här