Crosstrainer och löpskolning

0
189

Efter en mara kan det ibland göra ont i kroppen. Efter Pyongyang gjorde det inte ont, jag var igång med intervaller redan samma vecka.Denna gång hade jag i förväg planerat att det skulle göra ont och bokat en rehabiliteringsresa till Kroatien. Detta då jag misstänkte innan att Stockholm Marathon skulle vara ett lopp vilket innebär en nödvändig rehabilitering efteråt.

Tanken var att inte träna något alls, utan istället köra en äkta solsemester á la beach, drinkar och middagar på terrassen. Detta misslyckades dock katastrofalt. Jag vet att jag har vissa svagheter. Därför bokade jag ett hotell med gym och såg även till att nödvändig utrustning fanns på plats. Så redan första dagen ägnades förmiddagen åt alternativträning i synnerhet crosstrainer och styrka. Löpning var inget att tänka på då kroppen var alldeles för nedbruten. Så gick semestern.

Väl tillbaka i Stockholm i lördags natt hann jag efter någon timmes sömn ta mig ut till Bosön för ett traditionsenligt långpass tillsamman med Lars, Olle och Markus. Söndagen innan hade jag fått ställa in pga. smärta. Så nu var jag revanschsugen. Jag lyckades hänga med grabbarna i 65 minuter. Detta måste påpekas är ett rekord för i år, tidigare långpass har jag fått släppa innan timmen om de inte väntat på mig. Långpass har aldrig varit min grej. Men 95min blev det och det behövdes för att förbränna all den friterade maten jag åt i Kroatien. Jag måste ju bli trimmad innan jag börjar springa fort i sommar.

Så idag började istället allvaret, den riktiga träningen. Då jag åter fick tillbaka min smärta i musklerna från maran under passet på ön, så blev det en kort uppvärmning. Sedan var det dags för löpskolning på Östermalms IP. Som 35-årig gammal nybliven maratonlöpare och mångårig långdistanslöpare som ska gå ner i distans, så krävs det radikala åtgärder. Jag ser löpskolning som en radikal åtgärd. De 35- åringar som tror att löpskolning kan förändra deras löpsteg till att bli mer effektivt och ta dem till bättre tider på milen är helt fel ute. Men de 35- åringar som börjar med löpskolning för att överhuvudtaget kunna få någon from av rörlighet i kroppen kanske har något att vinna. Det hoppas i alla fall jag på. Som tur var, var jag idag omgiven av erfarna sprinters som kunde skrika till om jag var helt fel ute i mina övningar. Jag hade även tänkt fullborda passet med några hundringar. Men tyvärr så var det några övningar som mina ömma muskler inte var förtjusta i, så med en del krampkänningar fick jag jogga hemåt utan hundringar. De kör jag imorgon istället.

http://www.youtube.com/watch?v=KkV2ETSvf9k&feature=relmfu

Ungefär så här såg det ut!

Men nu är jag i lite av ett dilemma. Jag måste både hålla vikten och köra mycket löpskolning och hundringar vilka är dåligt att kombinera tillsammans med långa distanspass. Pass som brukar stå för förbränningen så man kan dricka öl, äta chips och godis utan att öka i vikt. Så jag har en plan. Jag tror nämligen att crosstrainern bättre går att kombinera med löpskolning och hundringar än långpass. Därför har jag noggrant studerat Slangs instruktionsvideo för Crosstrainerträning. Dels för att slippa den diet han rekommenderar Nubben i samma avsnitt av hans program Studio Slang. Och dels för att jag tror att en timme crosstrainer kombinerat med löpskolning och hundringar varje dag, kommer vara det jag behöver för att straffa ungdomen på 800m.

http://www.youtube.com/watch?v=ofyZE5QBrvI&feature=relmfu

Slangs kostråd till Nubben samt instruktionsmanualen för crosstrainerträning.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här