Dagens medlem..

0
57

Igår träffade vi trean i damklassen på Helsingborgs marathon, idag trean i herrklassen, vem är Christian Dahlmann från Rånäs 4H?

Christian springer in som trea på HBG marathon
Christian springer in som trea på HBG marathon

För två år sedan delade jag ut första utgåvan av Spring i den äldre versionen till alla som sprang i mål på Helsingborgs marathon. Christian var en av dem, han slutade det året tvåa. När han läst #1 på flyget hem så sände han ett mail, ett mail som hamnade i min mapp ”positivt”. Det är härligt att ha en sådan mapp, när det känns som man arbetar i uppförsbacke så plockar man fram positiva mail som ger energi, ett tips :) I våras blev jag kontaktad av honom igen, han sökte en coach. Nu slutade han trea, vad hände? Här är Christian Dahlmann..

Vem är Christian Dahlmann?

Jag är en 41 årig trebarnspappa från Skåne som numer är bosatt i Uppsala. Min första kontakt med löpningen kom genom friidrotten då jag i ungdomsåren var aktiv i IS Göta och IFK Helsingborg. Efter flera års uppehåll tog jag upp löpningen igen när jag var drygt 30 år. Sedan 5-6 år tränar jag lite mer ambitiöst och målmedvetet. Numer springer jag för Rånäs 4H och tävlar på distanser från 5000 meter upp till maraton. Jag älskar det konkreta med löpningen. Att jag kan, genom att använda olika träningsupplägg, styra mina resultat på olika distanser. Snabba tider kommer inte av sig själv utan kräver, hårt jobb, långsiktighet och kontinuitet. Detta i kombination med att jag gillar att utmana mig själv rent fysiskt gör att jag gillar löpning.

Vad säger du om 2016 så långt?

2016 har varit ett väldigt bra år. Främsta anledningen är att vi fick vårt tredje barn i juli men även rent löpmässigt har det varit ett bra år. I våras tog jag beslutet att kontakta BG Nilensjö för att får hjälp med träningsupplägg och program. Ett mycket bra beslut har det visat sig. Även om jag inte slagit några pers i år så har det varit mycket nära på nästan alla distanser jag sprungit. Årsbästa i år på 5000 meter är 16:31, på milen 34:23 och på maraton 2:42. Största framgången i år var Helsingborg maraton i början av september. Trots att jag öppnade för snabbt, 36:30 på första milen, lyckades jag hålla ihop loppet och springa in som 3:a på 2:42. Jag är riktigt nöjd med placeringen men hade hoppats att gå under 2:40, nästa år så.. Enligt min mening är det ett av Sveriges bästa lopp, arrangemanget och alla kring-evenemang är i toppklass. Att jag dessutom får komma ”hem” och springa i Helsingborg gör upplevelsen än större. Min silvermedalj vid SM-milen i M40 klassen rankar jag som årets andra höjdpunkt, en SM-medalj är ju alltid en SM-medalj!

Resten av 2016, ambitioner, mål, tävlingar?

Just nu är jag i valet och kvalet om jag ska lägga ned säsongen eller om jag ska dra igång träningen igen efter Helsingborg maraton. En tid under 34 minuter på Hässelbyloppet samt en SM-medalj på terräng-SM lockar helt klart. Förhoppningsvis kan vi få ihop ett bra lag från Rånäs 4H till terräng-SM och kan upprepa det guld i lagtävlingen som vi tog under terräng-SM i Falun. (red anm. det blir nya mål i höst, härligt)

Du har gått med i Springklubben, varför? Synpunkter på första magasinet?

För mig som löpare är det en självklarhet att gå med i Springklubben. Här får jag inspiration, möjlighet att lära av andra men också att dela med mig av mina erfarenheter. Medlemskapet i Springklubben gör det dessutom möjligt att få följa svensk löpning på ett sätt som inte varit möjligt annars. Själva magasinet Spring tycker jag lyfte till ytterligare en nivå i och med första numret av medlemstidningen. Innehållsmässigt var det ett steg upp jämfört med tidigare men mest av allt gillade jag formatet, trevlig att läsa, lätt att ta med sig! Sedan tycker jag det är ett stort plus med ett magasin som fokuserar på själva löpningen och löparen istället för vad man ska ha på sig när man springer…

Tack Christian, verkligen ett häftigt år, PB möjligheten finns kvar – det glädjer mig. Jag har ett antal marathonlöpare jag coachar, mycket fart men också tröskelpass som gör mig trött bara jag läser dem – Christian har en förmåga att alltid leverera. Många av passen själv, men ett grymt pannben och stenhårt fokus. Så jag varnar alla som springer i Hässelby, håll högerflanken fri :)

Vill du också läsa ett magasin som fokuserar på löpning och löpare? Det finns bara ett sätt – Bli medlem i Springklubben – klicka in här: http://spring.pren.nu/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här