Det här med morgonträning

0
238

morgon

I en drömvärld går jag upp 05.30, börjar dagen med att jogga en mil, är fylld av energi resten av dagen och kan ägna kvällen åt annat än träning.

I verkligheten stänger jag av väckarklockan, tänker att jag kan springa på kvällen istället och återvänder sedan till drömvärlden för en timmes extra sömn.

Morgonträning känns så optimalt – i teorin. Men i verkligheten känner jag ett stort motstånd. Jag är egentligen morgonpigg och för några år sedan sprang jag ofta morgonpass, främst för att få ihop resten av livet med småbarn. Men inte heller då upplevde jag de passen som särskilt njutbara och jag var ofta ovanligt trött resten av dagen.

Nuförtiden har jag större flexbilitet och kan lägga träning senare på dagen. Ändå kan jag inte riktigt ge upp tanken på att få in, och trivas med, några morgonpass per vecka. Därför har jag bestämt mig för att genomföra minst ett morgonpass i veckan under fyra veckor och sedan utvärdera. Men jag behöver alla tips och råd jag kan få! Tränar du på morgonen? Vad är i så fall dina bästa knep?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här