Dubbla terräng-guld för Fougberg

  0
  73

  Det blev full pott för Charlotta Fougberg när hon dels vann individuellt och dels starkt bidrog till den svenska lagsegern vid de Nordiska mästerskapen i terränglöpning.

  Charlotta Fougberg, Ullevi Fk, Nm-guld, kvinnor senioer,
  Charlotta Fougberg vann NM-guldet i terränglöpning på ett övertygande sätt på det snöiga och isiga underlaget. Foto: Deca Text&Bild

  Hinderspecialisten Fougberg har satsat hårt på en lyckad terrängsäsong och formen är det sannerligen inget fel på. I NM-terrängen i norska Kristiansand var hon i en klass för sig. På den 1,5 kilometer långa banan som damerna sprang fem varv för att komma upp i distansen 7,5 kilometer var Charlotta överlägsen.

  Hon vann guldet med tiden 28.36 och var 34 sekunder före Camilla Richardson, Finland. Bronsmedaljen gick också till Finland genom Annemari Kiekara med tiden 29.11.

  Louise Wiker slutade fyra med 29.18 och Sara Holmgren blev femma med 29.32. Med placeringarna 1,4 och 5 så vann Sverige också lagguldet övertygande med platssiffran 10.

  Finland tog silverplatsen och Norge bronset.

  Charlotta Fougberg, Ullevi Fk, Nm-guld, kvinnor senioer, Camilla Richardsson, Finland, Vasa IS, silver, kvinnor seniorer Annemarie Kiekara, Finland,. brons, kvinnor senioer.
  Segerglädje för Charlotta Fougberg. Foto: Deca Text&Bild

  I det svenska laget sprang också Frida Kristiansson som slutade på tiondeplats med 30.01 och Ronja Fjellner som kom tolva med 30.36.

  De svenska damjuniorerna vann ett lagbrons genom Sara Christiansson (7:a), Mika Söderström (11:a), Frida Karlsson (13:e). Norge vann guldet genom att komma etta, tvåa och trea individuellt.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här