Dubbla terräng-silver för David Nilsson

  0
  40

  David Nilsson visade sig som väntat vara det starkaste svenska kortet vid terräng-NM i Norge. Högby-löparen sprang hem ett silver individuellt och bidrog starkt till att Sverige klarade ett silver även i lagtävlingen.

  David Nilsson, Högby IF, män seniorer, silver,
  David Nilsson hade förmodligen rätt långa spikes på sina löpardojor när han vann två silver vid terräng-NM i Norge. Foto: Deca Text&Bild

  Segern gick till hemmalöparen Örjan Grönnevig som vann med tiden 29.43 på den nio kilometer långa distansen. David slutade tvåa och alltså på silverplats med 29.57. Bronset tog en annan norsk löpare hand om genom Marius Vedvik med tiden 30.13.

  Olle Walleräng blev näst bästa svensk på en åttondeplats med 30.49. John Foitzik slutade tia med 30.54 och Gabriel Steffensen nådde en 15:e plats med 31.17. De fyra första svenskarna bildade laget som tog silvret i lagtävlingen efter överlägsna Norge. Lagbronset gick till Danmark. Övriga svenskar slutade på 19:e plats genom Staffan Ek 31.28 och Andreas Åhwall på 22:a plats med 31.48.

  I juniorloppet kom inte svenska favoriten Suldan Hassan till start. Oliver Löfqvist var ytterst nära bronset, men fick nöja sig med en fjärdeplats. Nio tiondelar av en sekund bakom den norska bronskillen. Oliver fick dock ett brons i lagtävlingen tillsammans med Simon Sundström och Mohamed Mohamoud.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här