Flagstaff

0
19

Hej hej!

I mitt senaste inlägg berättade jag om min krångliga vinter men att jag nu var på gång igen. Träningen har stadigt gått framåt och jag har gradvis ökat intensiteten. Nu har jag förhoppningsvis lämnat denna “skitvinter” bakom mig, och för tillfället även Sverige. Just nu befinner jag mig nämligen i Flagstaff på träningsläger och har ganska precis klarat av den första veckan här. Därför tänkte jag att det kunde vara på sin plats med en liten rapport.

Ursprungsplanen var att jag skulle vara på plats i USA i 7v och avsluta vistelsen med en tävling i San Fransisco. Dock tvingades jag att p.g.a. min träningsbakgrund denna vinter, eller kanske snarare brist på den, justera planen ganska ordentligt. Just nu prioriterar jag att skaffa mig en hållfasthet inför denna sommar och kommande säsonger och just därför beslutade jag mig för att åka hem efter ca 3v. Detta för att fortsätta med diverse behandlingar för att se till att kroppen håller när träningsmängden och intensiteten ökar. Det var ett ganska tufft val eftersom jag älskar Flagstaff, men jag föredrar att hålla mig skadefri och kunna tävla bra i sommar.

För tillfället är jag här ensam med hinderlöparen Emil Blomberg men om några dagar ska ett större gäng ansluta. Emil hade redan varit i USA i ca två veckor innan jag anslöt, vilket har skapat en stort problem. Jag har jetlag. Det har inte han. En stor del av mina dagar har därför gått åt att vänta på att han ska vakna. Första dagen hann jag gå upp, koka lite kaffe, dricka kaffet, prata med en del folk hemma i Sverige, kolla igenom hela internet, vänta på att solen skulle gå upp, gå ut och springa 12km och duscha innan jag väckte honom. Då hade jag varit vaken i tre timmar. Klockan var sju. Det har blivit bättre nu men har fortfarande inte lyckats sova förbi 06.30.

Föga förvånande består annars dagarna till största delen av träning. Två pass om dagen har varit melodin hittills men löpning är jag fortsatt försiktig med. Just nu kör jag löpning varannan dag och fyller ut de övriga passen med vattenlöpning, crosstrainer och styrketräning. De första dagarna var fyllda med lätta pass för att acklimatisera sig till höjden (2100 m.ö.h.) men efter ett par dagar genomfördes det första kvalitetspasset (tröskel) och idag ett långintervallpass (2×5′-4′-3′). När man är i en så inspirerande träningsmiljö är inte det svåra att träna hårt, utan det svåra är att inte göra för mycket. Man kan lätt gå över gränsen i början av ett höghöjdsläger och då kan resten av passen bli lidande. Just nu genomförs därför passen hårt men med kontroll.

Annars händer det inte alltför mycket intressant mellan passen. Det spelas mycket FIFA, kollas mycket på serier och väldigt mycket March Madness (slutspelet i college-basketen är fruktansvärt stort i USA).   Vi tillbringar med andra ord mycket tid inne i hotellrummet. Hur vi klarar av det är lite obegripligt med tanke på hur stökigt det är. Jag har varit i många ostädade hotellrum men i söndags måste det ha slagit något sorts rekord. Det är inte ofta som jag tycker synd om städaren men nu fick man en liten klump i magen. Som tur är flyttar vi in i ett hus på söndag när övriga truppen anländer. Tills dess ska vi försöka överleva och förhoppningsvis få in några fler bra pass i träningsdagboken.

Ha det!

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här