Ge lopp! Ge vatten! Ge liv!

0
28

Här sitter jag med två startbevis. Ett till Stockholm Tunnel Run Citybanan på lördag och ett till Berlin Halvmaraton söndagen efter. Har inte köpt något av dem och hade inte tänkt springa något av loppen. Men om du i tid och otid berättar om hur mycket du älskar att springa så kan det bli så. Att du får lopp i present. Och klart att jag blir glad och klart att det ska bli kul.

Stockholm Tunnel Run Citybanan fick jag av en kär kollega och vän. Tack Tina! Berlin Halvmaraton är en födelsedagspresent från mina föräldrar. Hela upplägget med Berlin och alla hejarop om att ”Du måste med!”, ”Det kommer bli så kul!”, ”Jag vill ha med dig i gänget!” står duktiga ultralöperskan och bloggkollegan här på Spring Frida Södermark för. Ska bli så kul att möta henne – som är så mycket inspiration för mig – i det här och vara en del av hennes härliga löparäventyr som jag annars bara följer här på Spring och på hennes Instagram-konto.

Träningen under 2017 då? Sammanfattande svaret på den, jämfört med hur det brukar vara, blir ett kort nej. 2017 har börjat allt annat än stabilt och lugnt. Det känns som att jag skulle vilja starta om. Börja på ett nytt år nu. Så jag kanske gör det på lördag i och med tunnelloppet. Att mitt nyår börjar på lördag den 25 mars. Och det ska bli ett grymt löparår har jag bestämt. Med bra träning, tunnellopp, halvmaror, ett till bergsmaraton och annat kul. Så får det bli. Ett hopp på det. Från en av de dagarna under 2017 som jag faktisk kom ut på ett härligt långpass löpning i solen och bergen.

Och det kommer bli ett år där jag kommer att ge och få startplatser till lopp. Jag har för egen del just givit bort en startplats till ett av mina favoritlopp Stockholm Trail 21 km. Till en av mina bästa löparkompisar Anna. Jag gjorde samma sak förra året, då till Polaren Per, efter att jag av honom fått en startplats till Stockholm Winter Run 10 km. Jag dubblade distansen med andra ord och han genomförde – om än lite motvilligt – loppet. För några dagar sedan fick jag ett mail från honom där han vidarebefordrade ett annat mail som visade att han i år, för egen maskin, anmält sig till samma lopp och samma distans. Stockholm Trail 21 km alltså. Så det var inte en så dum present i alla fall, tänker jag. Heja Per!

I år heter mottagaren som sagt Anna och jag tror att det finns en risk att jag kommer att få ett lopp tillbaka av henne. Det har hänt förut när jag anmälde henne till en annan favorit jag har – Spring Cross.  Vips hade jag en startplats till hard core terrrängloppet Vildsvinet. Klart jag genomförde det med henne. Och klart att vi gjorde den (obligatoriska?) poseringen efteråt med loppets beskyddare Vildsvinet himself.

Visst är det kul med lopp!? Spring på och anmäl på! Och ge på! Oavsett vad målet är med tid och placering så blir ett lopp i kalendern i alla fall för mig en rolig motivation. Och jag ser verkligen fram emot både det unika med tunnelloppet på lördag och den sightseeing i Berlin som halvmaran där också kommer bli. Så med andra ord gillar jag starkt det här med att ge och få  lopp! Och de effekter det kan bli av det. Så om man inte passar sig kanske man får en anmälan till Haria Extreme Maraton av mig –  vore ju så kul med lite sällskap i startfållan i år.

Och! Så lite allvar på slutet – idag är det Värlsdvattendagen. Vi löpare kan väl alla relatera till detta med vätska? Att det är väldigt viktigt med den balansen i kroppen för att kunna prestera? Och så finns det så många människor som inte har tillgång till rent vatten i vardagen. Om du inte vill ge bort ett lopp, kan du kanske ge lite till min insamling? Eller både och. Jag har i alla fall startat en insamling  i samarbete med WaterAid inför det bergsmaraton jag nyss nämnde, Haria Extreme på Lanzarote, som jag tänkt genomföra igen i november. Och då kan du passa på att ge mig stöd och samtidigt ge vatten, som ger liv!

https://se.betternow.org/my/fundraisers

Tack på förhand och hej för nu!  //Marie

 

Föregående artikelSvempa är ny bloggare på springlfa.se
Nästa artikelÖver 33 000 anmälda till once-in-a-lifetime-lopp
Löparglädje Namn: Marie Wallin Född: 1977 Arbete: Jurist Bor: Stockholm Klubb: Klubblös just nu, förutom SPRINGKLUBBEN såklart! Tränare: Hobbylöpare, men tackar min PT Ferdi Ilkson för att han får mig att använda kroppen rätt generellt och löpteknikspecialisten Fredrik Zillén för att han får mig att använda kroppen rätt i löpning. Favoritsträcka: 21 km, och alltid i någon form av terräng. Roligaste löparminne: Tre stycken! 1) När jag kom 2:a i 10 km bergstrail på Fuerteventura, september 2015, 2) När jag genomförde mitt första bergsmaraton på Lanzarote, november 2016, 3) När jag fixade ULTRAVasan 45 km, augusti 2017. Vill med löpningen: Ha fortsatt roligt, aldrig ha ont och hela tiden utveckla min trailteknik. Ser fram emot: Att få fortsätta springa varje dag. Vardagslöpning, alltså.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här