Glad och nöjd topptrio i Lidingöloppet

  0
  181

  Annelie Johansson, Hälle IF, försvarade sin seger i Lidingöloppet när hon vann tremilen i ett härligt löparväder med tiden 1.58,15.

  DSC_0259
  Annelie Johansson, Hälle IF, bärgade en ny segerkrans genom att vinna Lidingöloppets tremil för andra året i rad. Foto: Mikael Grip

  – Det här känns som ett mycket bättre resultat än förra året, då var jag mycket mer förberedd och hade tränat mycket kuperad terräng, sa Annelie med segerkransen runt halsen.
  Segertiden för ett år sedan blev 1.57,27.
  Fokus har förstås varit på VM i friidrott i Peking och maratonloppet där det blev en 33:e plats.
  – Jag har känt mig ganska sliten efter VM och inte svarat riktigt på kvalitetspassen. Det här trodde jag inte imorse, det kändes till och med tungt på uppvärmningen.
  Men när väl startskottet gick på Kolsta gärde visade Annelie att hon var starkast, även om Ida Nilsson, Högby IF, utmanade och var i ledning under första delen av loppet.

  DSC_9951
  Annelie Johansson med en knapp mil kvar till målet. Foto: Mikael Grip

  Vid sju kilometer hade Ida några sekunders försprång.
  – Jag avvaktade några meter bakom innan jag gick upp och visade mig. När publiken började ropa att jag var första tjej så kändes det bra, berättade Annelie med ett leende.
  Ida slutade tvåa i loppet med tiden 1.58,49.
  – Milen i Lidingöloppet har jag sprungit förut, men det var nio år sedan sist. Jag är jättenöjd med min insats idag. Annelie gick rätt starkt när hon sprang om mig så jag hängde inte med då, berättade Ida som kommit tillbaka starkt i år efter många år med skador.

  DSC_9956
  Ida Nilsson upplever sin bästa säsong på länge och tog en andraplats i Lidingöloppet. Foto: Mikael Grip

  Träningen har flutit på bra sedan i våras och resultaten har också kommit.
  – Nu siktar jag mot terräng-SM. Jag behöver få upp lite mer snabbhet, styrkan i benen finns där. Jag är så glad att jag kan springa igen. Under några år var jag inte ens motionär och sprang inte en kilometer, sa Ida som har SM-guldmedaljer i både terränglöpning och banlöpning från början och mitten av 2000-talet.
  Trean Malin Ewerlöf, från en av arrangörsklubbarna IFK Lidingö Friidrott, var lika glad och nöjd hon. Malin, med grymma landslagsmeriter eller vad sägs om ett EM-silver på 800 meter från Budapest 1998, sken ikapp med solen.
  – Målsättningen var 2.05 så jag är supernöjd, sa Malin som landade på 2.00,09.

  DSC_9580
  Malin Ewerlöf på hemmaplan i Lidingöloppet. Foto: Mikael Grip

  Känslan över de tre milen var god.
  – Visst var det jobbigt som tusan, men jag sprang om många killar på slutet som stumnat, det sporrar alltid.
  För två veckor sedan slog Malin till med 1.19,04 vid en halvmara i Köpenhamn och nu alltså en mycket gångbar tid i Lidingöloppet.
  – Båda loppen har gått överraskande bra. Allting har fungerat bättre än vad jag hade hoppats på.

  DSC_0290
  Tummen upp till publiken från Malin Ewerlöf som fick mycket jubel och applåder tillbaka. Foto: Mikael Grip

  Publikens jubel var riktigt högt när Malin närmade sig målet, kanske inte så konstigt – Malin bor i princip bredvid banan.
  – Ja, jättekul. Det är här jag brukar träna så jag känner till varenda uppförsbacke på banan.
  VM-löparen Charlotte Karlsson, Hässelby SK, slutade på fjärdeplats med 2.03,26 och Anna Tjärdal, Spårvägens FK, femma med 2.03,57.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här