Göinge Spring!

0
156

Den 30 september väntar det en löparfest i Hässleholm. Spring har fått en pratstund med tävlingsledare Tommy Karlsson.

Berätta, vad är Göinge Spring?

– Vi har haft en del strategimöten inom Skånes friidrottsförbund där vi tittat på olika utmaningar och möjligheter. Vid diskussioner om vad veteran VM 2024 i Göteborg kan leda till om vi gör något bra av det landade vi att vi skulle arrangera ett för VM. Tanken är dock att detta ska bli ett återkommande arrangemang så vi kallar det för Göinge Spring.

Vad erbjuder ni?

– Vi har fyra olika lopp som startar kl.11:00, det är 4 eller 8 kilometer terräng, ett eller två varv på en bana. Sedan är det 10 kilometer landsväg eller en halvmara. Det är ju dessa fyra discipliner som finns med på VM och som avgörs utanför arenan. Det är ett sätt att få gemene man att testa på distanserna. Sedan är loppen öppna för alla, inte bara veteraner – men de som är över 35 år får en känsla för vad som händer på veteran VM. Utöver det har vi sedan när de vuxna kommit i mål ett barnlopp över 1 kilometer för alla barn, det är helt kostnadsfritt.

Är banorna kontrollmäta?

– Absolut, Per Månsson har varit på plats så de är exakta och de är sanktionerade så tiderna på 10 kilometer och halvmaran blir officiella.

Vad får man som anmäld?

– Man får för det första snabba och lättsprungna landsvägslopp om man vill sätta ett säsongsbästa innan säsongen är över. Sedan när man kommer i mål får man ett magasin Spring eller om man redan prenumererar en bok istället. Sedan kommer det bli en del fika och gott att fylla på energidepåerna med efter loppet. Vi har ganska rikligt med utlottade priser och har satt ett lågt pris för vi vill att så många som möjligt ska kunna vara med.

Vad är dina förhoppningar inför den 30 september?

– Vi hoppas att det blir minst 200 deltagare på premiären, att det blir fint väder och att alla deltagare åker hem med ett leende på läpparna efter en trevlig dag i Göingebyggden.

Läs mer om Göinge Spring här: https://isgotafriidrott.se/goinge-spring-2023-i-hassleholm/

Tävlingsledare Tommy Karlsson
Ett snabbt landsvägslopp i Hässleholm
Härlig terräng i området runt Hässleholmsgården

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här