Intervju med Christian Ahlsen inför VM i Riga

0
154

Hej Christian!

I dagsläget är det ungefär en och halv vecka kvar till VM i halvmaraton i Riga. Du och Carolina kommer vara på plats, hur är formen för henne?

Formen känns bra. Övergången från sommarens lite mer snabbhetsfokus har gått bra. 

Hur tänker du kring träningen sista perioden inför loppet?

Det är en mix i träningen just nu där vi börjat vrida träningen mot maraton men fortsatt har med inslag av snabbhet (fast med större volym än i somras).

    Christian och Carolina. Foto: Privat

Ser nedtrappningen/tapering olika ut nu med en halvmara kontra fulldistans?

Ja det kan skilja en del. För maraton har vi en ganska tydlig strategi sista två veckorna. Inför kortare lopp som nu, släpper vi upp sista 7-8 dagarna. 

Det verkar inte vara brist på motstånd i Riga, är det placering eller en bra tid som är målsättningen?

Ja jag har inte sett någon startlista ännu men räknar med att det står många bra på startlinjen. För Carolina blir det fokus på sin egen prestation och göra så bra lopp utifrån förutsättningarna som möjligt.

Har ni studerat bansträckningen någonting?

Jag tycker banan ser rätt snabb ut. Inte speciellt mycket höjdmeter. Med bra yttre förutsättningar kan det säkert gå fort för många. 

Slutligen då, hur ser resten av 2023 ut, är det Valencia igen som gäller och i så fall vilka mål har ni där?

Ja precis, det blir en dubbel Valencia. Vi planerade in halvmaran som går 22/10 men huvudfokus hela året har varit Valencia Marathon. Vi får se lite vad vi går för där. Först och främst ska vi försöka stå på startlinjen i så bra form som möjligt. 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här