GöteborgsVarvet 2016 snart fulltecknat

  0
  141

  Med knappt ett halvår kvar till start har antalet anmälningar till GöteborgsVarvet nu passerat 61 000 och loppet närmar sig anmälningstaket. Några dagar till finns chansen för de som känner sig hugade att anmäla sig till världens största halvmaraton.

  _MG_2633
  Vill du springa GöteborgsVarvet 2016 så är det hög tid att anmäla sig. Arkivbild: Henrik Sandsjö

  Arrangören kommer att hålla anmälan öppen en vecka till, sista dagen för anmälan är den 3 december till den stora löparfesten i Göteborg den 21 maj 2016.

  – Upplevelsen av ett halvmaraton blir så mycket större om man kommer väl förberedd till start. Det känns jättebra att så många deltagare redan anmält sig, och att de nu har lång tid på sig att förbereda sig. För oss som arrangör är det också positivt att många är tidigt ute, då det underlättar planeringsarbetet och förbättrar våra möjligheter att arrangera ett arrangemang i toppkvalité, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.
  GöteborgsVarvet, som mäter en halv maraton (21 097,5 meter), avgörs den 21 maj 2016 för 37:e gången. Nära 38% av de anmälda just nu till GöteborgsVarvet 2016 är kvinnor, vid motsvarande datum i fjol var andelen knappt 37%. Till GöteborgsVarvet 2015 anmälde sig 64325 löpare.

  Anmälan till GöteborgsVarvet sker på goteborgsvarvet.se.
  Under GöteborgsVarvetveckan genomförs även TrailVarvet, StafettVarvet, SpecialVarvet, CityVarvet, Lilla Varvet och MiniVarvet. Totalt förväntas cirka 85 000 löpare delta i något av Varvetloppen under GöteborgsVarvetveckan 2016. Under tävlingsveckan, torsdag-söndag, arrangeras den stora sport- och hälsomässan GöteborgsVarvet Expo på Svenska Mässan i Göteborg. Inför GöteborgsVarvet 2016 arrangeras dessutom i samarbete med lokala föreningar GöteborgsVarvets Seedningslopp vid 20 tillfällen och GöteborgsVarvets Löparkvällar med 550 träningstillfällen fördelade på 32 orter runt om i Sverige.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här