Henrik Orre försvarade sin seger i Helsingborg Marathon

  0
  86

  Idag sprangs den andra upplagan av Helsingborg Marathon och Henrik Orre och Anna Bjurman var de starkaste löparna och fick kliva längst upp på pallen.

  HenrikOrreFotoLisaWikstrand
  Henrik Orre går i mål som ohotad segrade för andra året i rad. Foto: Anders Nilson

  När klockan visade 02.33.13 gick Henrik Orre över mållinjen som vinnare av Helsingborg Marathon för andra året i rad.

  – Det var väntat, säger Andreas Gartmyr, en av initiativtagarna till Helsingborg Marathon. Vinnaren på damsidan var också väntad. Hemmafavoriten från IS Göta, Anna Bjurman gick över mållinjen som segrare med tiden 03.10.10.

  AnnaBjurmanFotoMathildaAhlberg
  Hemmalöparen Anna Bjurman tog hem segern i årets Helsingborg Marathon. Foto: Anders Nilson

  – Det är jätteroligt för Anna som har haft en fantastisk utveckling i sin löpning det senaste året, så det var inte helt oväntat att hon skulle få stå på prispallen idag, säger Andreas Gartmyr

  Tvåa i herrklassen blev Daniel Nilsson från FK studenterna på 02.42.07, trea blev Kenth Fransson från IS Göta på 02.45.24. Tvåa i damklassen blev Lotta Berling på 03.11.34 och trea Annelie Blomquist från IS Göta på 03.14.15.

  Läs mer: Helsingborg Marathon – mäktig folkfest

  I stafetten blev placeringarna IS Göta, IS Göta och Kamratföreningen Kortedala. Det vinnande laget bestod av Niklas Lovén, Thomas Mellby, Stefan Carlsson och Lucas Brandt.

  Totalt var det cirka 2500 anmälda löpare, varav 930 anmälda maratonlöpare. Vädret var perfekt för att springa ett maraton, även om det enligt Henrik Orre var lite väl blåsigt under vissa partier av banan.

  Här hittar du resultatet ifrån årets Helsingborg Marathon

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här