Heta spurtdueller i KK-Joggen

0
156

Vem vill inte ha ork att slå på en riktig rackarrökare på slutet i ett lopp? Upploppet i KK-Joggen uppmanar till många heta spurter.

DSC_4111
En av många heta spurtdueller i KK-Joggen. Den här är mellan Sandra Pettersson och Magnus Lagerbäck. Foto: Mikael Grip

Vi såg det redan i barnklasserna och det blev bara roligare nu längre kvällen led. Att komma in på upploppet i KK-Joggen gör att löparna taggar till det där lilla extra.
Det är täta åskådarled och ett rakt och snabbt upplopp.
Sandra Pettersson, från Katrineholm, sparade inte på krutet de sista meterna innan målgång.
– Nej, jag tog i 100 procent och lite till. Jag arbetar som brandman i Lund och ville få ut allt ikväll och det lyckades, berättade Sandra med ett leende efter att ha pustat ut några minuter.

DSC_4125
Två veteraner i KK-Joggen, Juha Laukkanen och Niklas Spjut, hade redan gjort sina spurter när den här bilden togs. Foto: Mikael Grip

Juha Laukkanen, från Katrineholm, och Niklas Spjut, från Vingåker, är riktiga veteraner i KK-Joggen och gjorde sin 19:e respektive 23:e start i motionsklassikern.
– Äsch, jag sprang lite för fort i början och fick sota för det på slutet. Niklas sprang om mig och det fanns ingenting jag kunde göra, sa Juha utan någon större besvikelse i rösten.
Madeleine Berlin, från Katrineholm, spurtade även hon för allt vad benen orkade med.
– Ha, ha. Ja, jag gifte mig med min Klaes i lördags så uppladdningen kanske inte har varit den bästa. Men spurta orkar man alltid, berättade hon.

DSC_4135
Madeleine Berlin försökte betvinga Johan Vesa. Foto: Mikael Grip

Lars Emanuelsson, från Katrineholm, svarade som vanligt för kanske kvällens prestation. Först kutade han 5,1 kilometer med tiden 18.10 vilket räckte till en tredjeplats. Elva minuter och 50 sekunder senare stod han på startlinjen för kvartsmarans 10 549 meter. Där sprang Lars som farthållare med 40 minutersballongen svävandes över sig.
I mål blev det 40.11 och en 22:a plats.

Stark jobbat!
– Ja, men ändå är jag inte riktig i form, påstod Lars som närmast ska ta sig an Iron Man i Kalmar den 15 augusti.

DSC_3694
Lars Emanuelsson svarade som vanligt för kvällens starkaste dubbel. Foto: Mikael Grip

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här