Mikaelas soliga seger i KK-Joggen

0
188

Hon satt hemma i solstolen i Örebro och bestämde sig bara några timmar innan start. Mikaela Kemppi ångrade inte sitt impulsiva infall efter segern i KK-Joggen.

DSC_3843
Mikaela Kemppi, Örebro AIK, med ett leende över läpparna med cirka tre kilometer kvar av KK-Joggen. Foto: Mikael Grip

– Ha, ha. Nej, verkligen inte, jag hann precis anmäla mig innan efteranmälan stängde. Ett kul lopp med mycket hejarop från den stora publiken. Jag har kört några mängdveckor så det var bra att få fart på benen, konstaterade Mikaela efter prisutdelningen där hon fick ställa sig högst upp på prispallen.
Segertiden efter de 10 549 meterna på Katrineholms gator skrevs till 38.44.
– I ärlighetens namn så var väl inga riktigt bra löpare här. De sparar sig till SM i helgen. Men det var ändå kul att vinna ett så här pass stort lopp, fortsatte Mikaela som började träna löpning på allvar som 35-åring för sju år sedan.
Först började hon bara att jogga för att må bra, men snart satte det inre drivet fart på löpningen.
– Jag är inte van att göra något halvdant. Så ganska snart började jag sätta upp mål för min träning.

DSC_3951
Mikaela med segerkransen runt halsen och publikens jubel i öronen. Foto: Mikael Grip

Vid Stockholm Marathon i början av sommaren slutade Mikaela på fjärde plats i SM-klassen. Det personliga rekordet på de 42 195 meterna lyder 2.45,57 från Frankfurt Marathon förra hösten.
– Jag har slagit alla mina personliga rekord från 5 000 meter till maraton varje år sedan jag började träna löpning. Förutom ett år när jag fick barn.
Mikaela arbetar som enhetschef på ett IT-företag i Örebro och har en familj med tre barn.
– Att få till den träning som krävs är inte alltid lätt. Den senaste tiden har jag kört elva mil i veckan, det är mycket för mig. Målet är att slå ett nytt personligt rekord i Frankfurt Marathon i oktober, berättade Mikaela som vann en säker seger i KK-Joggen.

DSC_3986
Sanna Mustonen i mål som tvåa. Foto: Mikael Grip

Tvåa slutade Sanna Mustonen, Hässelby SK, med 40.28.
– Jag har inte kunnat träna som jag vill under lång tid på grund av kramper i magen. Nu har jag ätit salt-och kaliumtabletter en tid och det verkar fungera, sa Sanna som snart åker tillbaka till USA för studier och träning på Universitetet i Portland.
24-åriga Sanna har bland annat ett så pass bra personligt rekord som 34.18 på 10 000 meter banlöpning.

DSC_3995
Trean Jessica Österberg. Foto: Mikael Grip

Trea i KK-joggen kom Jessica Österberg, Fredrikshofs FIF, med 40.35.
– Kul att springa ett nytt lopp. Vi fick barn, Lovisa, för fem månader sedan så jag är på väg tillbaka, sa Jessica.
Fyra slutade Erica Lech, Örebro AIK, med 40.39 och femma Elmina Saksi, Föräldrafitness, med 40.42. Bästa hemmalöpare blev Marie Sandberg, Sköldinge IF, på sjunde plats med 42.04.

DSC_4188
Prispallen. Foto: Mikael Grip

1 615 deltagare var totalt anmälda till årets KK-Jogg. En ökning med cirka 100 personer jämfört med förra året.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här