Höghöjdsträna med Spring i Kenya!

  0
  186

  Nu har du chansen att ge dig själv bästa möjliga start inför ett snabbare och starkare 2016. I december arrangerar Kimbia Camp i samarbete med oss på Spring en tio dagar lång löparresa på hög höjd i Ngong Hills, Kenya.

  kimbiacamp2

  Var med om din största löparupplevelse någonsin!

  Robert Ouko, guldmedaljör på OS i München 1972 har byggt upp en anläggning där vi bor och äter tillsammans. Det bjuds på dubbelpass varje dag med kenyanska löpare varvat med utflykter, tävlingar och grillfest. Vi tog kontakt med Frida Södermark och frågade henne om hennes upplevelse av Ngong Hills.

  Läs mer: Kenya – Tredje gången i Ngong (Från Fridas blogg)
  Läs mer: Kenya – Tjalve and friends goes Africa (Från Fridas blogg)

  kimbiacamp

  Hur har du upplevt dina löparresor till Ngong Hill?

  – Jag älskar att vara i Afrika och träna. Har varit i Ngong Hills tre gånger. Jag gillar att man kommer nära kulturen samtidigt som det finns väldigt bra träningsmöjligheter. Det blir ett riktigt löparäventyr.

  Hur kan en träningsdag se ut?

  – Man går upp strax innan solen går upp och tränar, oftast distans. Det brukar bli på grusvägar. Finns både platt och kuperat. Om man vill kan man hänga med någon löpargrupp. Det finns väldigt många. Sedan äter man frukost, chillar, eller drar ut på någon aktivitet. Det kan vara safari, besök i någon by, åka in till Nairobi eller bara strosa runt. Jag läser mycket böcker. På eftermiddagen framåt 17 så kör man eftermiddagsjogg i ett riktigt lugnt tempo, själv eller tillsammans med kenyanerna. De springer väldigt långsamt på eftermiddagarna. På kvällen äter man middag och softar.

  Kände du dig i bättre slag när du kom hem?

  – Jag känner mig inte särskilt påverkad av höjden. Ngong ligger på ca 2000möh. Jag kan träna fullt ut direkt. Andra har det tuffare. Vet inte om höjdmetrarna har gjort mig starkare efteråt, men oavsett vad är jag alltid i väldigt bra form efter två veckor nere i Afrika:-)

  Läs mer: I Can Run – Drömmar, majsgröt, träning, framgång och tragedier (Intervju från 2011 med arrangören Lasse Bohlin)

  kimbiacamp3

  Bästa möjliga start inför 2016

  Missa inte att anmäla dig till ditt livs löparresa som äger rum den 4 till 14 december.

  Anmäl dig: Anmälan och mer information på kimbiacamp.se

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här