Ingen segervittring för ”Musse” som vann SM-guld

  0
  274

  Mustafa ”Musse” Mohamed sprang för sin första seger i Asics Stockholm Marathon. Han klarade SM-guldet utan problem, men hade ingen chans mot de kenyanska topplöparna.

  mustafa Mohamed, Hälle IF, SM-guld, maraton, high five, Hanna Karlsson, Anton Karlsson,
  Mustafa Mohamed gör higfive med sonen Anton strax innan målgången på Stockholms Stadion. Mamma Hanna håller i. Foto: Deca Text&Bild

  – Jag hade hoppats på mer och är besviken. Jag ramlade efter varvningen när en annan löpare fällde mig. Jag fick några skrubbsår och hade efter det svårt att komma in i det höga tempot jag hade innan. Men jag skulle ändå ha tappat mycket under andra halvan och det spelade ingen roll för utgången av loppet, sa Mustafa ärligt till Tv 4 direkt efter målgången.

  Den 37-årige Hällelöparen hade Högbys David Nilsson med sig som farthållare under de första 18 kilometerna. En plan som passade de bästa kenyanska löparna som sprang tillsammans med David och ”Musse”. Under andra halvan hade inte ”Musse” en chans att hänga på sina kenyanska toppkonkurrenter.

  – 66.41 halvvägs var lite snabbare än vad jag tänkt. Det blev riktigt jobbigt under andra halvan, berättade Mustafa som sprang i mål som totalsexa på Stockholms Stadion och säker vinnare av SM-guldet med tiden 2.20.01.

  Mustafa Mohamed, Hälle IF, SM-guld, maraton,
  Mustafa Mohamed vann sin andra SM-guld på maratondistansen. Foto: Deca Text&Bild

  SM-silvret gick till Lars Södergård, Spårvägens FK, med 2.25.37. Södergårds uppladdning verkade vara allt annan än optimal.

  – Jag kunde knappt ta mig hit i morse. Jag spydde och kunde inte äta frukost. När jag joggade så kändes det för jävligt. Jag hade riktigt ont i huvudet, men provade att starta för att se hur det kändes. Med tanke på hur jag mått idag så är prestationen okej. Jag hade laddat för det här så länge och ville verkligen starta. Men jag fick till och med promenera på Västerbron på andra varvet, sa en märkbart tagen Lars Södergård efter målgången på Stockholms Stadion.

  Lars Södergård, Spårvägens FK, silver, SM
  Lars Södergård var duktigt trött när han sprang i mål som silvermedaljör i SM. Foto: Deca Text&Bild

  Anders Fransson, Rånäs 4H, vann SM-bronset med 2.27.51. Anders Kleist, IK Akele, hade tankar på en SM-medalj innan start men bröt loppet efter 18 kilometer med tunga ben.

  12 svenska manliga löpare sprang under 2.35.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här