Isabellah ute efter favorit i repris

  0
  7

  Isabellah Andersson, Hässelby SK, blir som vanligt favorit till segern i Asics Stockholm Marathon.

  SPORT Track&Field
  Isabellah är van segrare av Asics Stockholm Marathon och springer på lördag för sin åttonde seger i det klassiska loppet. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Isabellah har sju segrar i Asics Stockholm Marathon och har vunnit varje gång hon har ställt upp. Nyligen vann hon SM-guld i halvmaraton i GöteborgsVarvet, trots att hon tvingades stanna flera gånger och stretcha på grund av problem med en baksida. Problem som nu alltså ska vara borta. Isabellah blir förstås inte bara favorit till slutsegern utan även superfavorit att vinna SM-guldet på de 42 195 meterna.

  I det internationella startfältet finns Jane Moora Onyangi, Kenya, som är i samma klass som Isabellah på halvmaraton, men har hittills endast genomfört en mara när hon kom femma i Florens förra året med 2.36.39.

  Japanskan Eri Okubo har gjort 2.26.08 som bäst och var tvåa bakom Isabellah i Asics Stockholm Marathon 2011. Irina Smolnikova, Kazakstan, har gjort 2.40.22. Liliana Danci, Rumänien, har ett personligt rekord med 2.45.15. Maria Caballero, Paragay, gör debut och siktar på att OS-kvala med en tid under 2.45.

  Kungsholmen Runt 2014
  Kan Mikaela Kemppi ta SM-medalj. Arkivbild: Deca Text&Bild

  När det gäller SM-medaljerna bakom Isabellah är det närmast Hanna Lindholm, Huddinge AIS, Charlotte Karlsson, Hässelby SK, och Mikaela Kemppi, Örebro AIK, som aspirerar på medaljerna.

  Alla tre har personliga rekord från 2014. Hanna: 2.44.05, Charlotte: 2.42.29 och Mikaela 2.45.57. Annelie Johansson, Hälle IF, hade varit en klar silverkandidat och står med i den officiella startlistan, men inte i den presentation av topplöparna som media har fått. Förmodligen kommer inte Annelie, som varit skadedrabbad, till start.

  Startlista de bästa damerna:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här