Jag överlevde 14 pass på en vecka!

2
30

Det gick. För första gången i livet mäktade jag med 14 löppass på en vecka, eller två pass om dagen i sju dagar.

Jag har aldrig försökt, eller ens tänkt tanken förut. Vet inte varför jag gjorde det nu. Det kändes helt enkelt rätt att få en riktig mördarvecka en dryg månad innan halvmaran i Marrakech.

Totalt blev det cirka 130 kilometer, inte så fruktansvärt mycket utslaget på 14 pass, men det är ändå nästan två mil per dag. Nackdelen med att köra så många pass var att jag drog mig för att köra längre distanser. 130 kilometer på en vecka är rekord för mig.

Att få tillbaka synen på båda ögonen under onsdagen gjorde att kvällspasset blev det bästa. Tror nästan jag nådde runnershigh där ett tag. En känsla av styrka och oövervinnerlighet infann sig under några gyllene minuter.

Med facit i hand så var det totalt sett inte lika tufft som jag hade förväntat mig. Kroppen höll och det var förstås på något sätt grundförutsättningen för hela experimentet. Lite orolig blev jag idag när knäna började smärta något, men det släppte också.

Det mesta har suttit i huvudet, i tvättmaskinen och i duschen/badkaret. Känner mig hyggligt ren efter minst tre duschar/badbesök per dag.

Att försöka hinna hålla löparkläderna och skorna hyfsat torra och rena har också varit en logistikutmaning.

DSC_5833
En galen löparvecka är i mål.

Dagens andra pass har oftast gått bättre och upplevts lättare än det första. En känsla jag haft förut när jag kört något enstaka dubbelpass. Ett fåtal pass, max två, har känts helt onödiga. Att det hade varit bättre att vila och fokusera på nästa pass, de har också varit de svåraste rent pannbensmässigt att genomföra.

Kompisar och släkt har betraktat min träningsvecka med viss skepsis. Det har varit allt från idiotförklaringar till min mamma som trodde att hon sett det sista av mig.

14 pass på en vecka är vad elitlöparna i många fall gör vecka efter vecka under lång tid. Det har varit riktigt spännande och lärorikt att göra det som motionär. Personligen tycker jag att fler borde prova någon gång. Att hitta en utmaning i träningen tror jag kan ge en kick åt rätt håll. Det behöver inte vara 14 pass på en vecka, det kan förstås vara något helt annat.

Kommande vecka blir inte lika hård. Men ett och annat dubbelpass kanske det kan bli. Nu när jag fått smak för det.

Veckans hårdaste pass: 25 varv (5 000 meter) i Stadium Arena, ensam i maxfart.

Veckans roligaste pass: Intervaller med Tjalve 10×200 och 3×400 i tremannalag.

Veckans onödigaste pass: 5 km på löpbandet lördagskväll 21.30 och veta att jag ska upp tidigt på söndagen och springa långpass plus ett pass till.

Veckans bästa pass: Intervaller i Himpahallen 6×1032 meter.

Föregående artikel20år!?
Nästa artikelMagasin Spring växlar upp
Redaktören har ordet Namn: Mikael Grip. Bor: Krokek (utanför Norrköping). Meriter: Silvermedalj på 800 meter från Tiwaz. Open 1979 och en bronsmedalj från 1981. Deltog i press-EM Göteborg 2006 på 800 meter. Har genomfört två Lidingölopp. Flera Grabbhalvor bland de 100 bästa. Tvåa i Kvarseborundan (2009). Personliga rekord: Fem km landsväg: 18.10. Tio km: 37.35. Halvmaraton 1.23,16. Favoritsträcka: Letar fortfarande. Vill med löpningen: Må bra, orka mer och därigenom göra det jag vill i livet. Roligaste löpminne: När jag 2006 var i Atlasbergen i Marocko och följde Sveriges då bästa maratonlöpare Said Regragui. Ser fram emot: Att utveckla Spring Löpning För Alla till någonting riktigt bra för alla löpare i Sverige.

2 KOMMENTARER

  1. KE Ståhls klassiska devis, 2/7/52 – 2 pass om dagen, 7 dagar i veckan, 52 veckor om året – ska bli kul att se dig i hans fotspår :)

  2. Imponerad av din enorma ambition så här på ålderns höst herr Grip! Själv är jag nöjd om jag orkar köra Ågelsjön runt i möra. (Julafton!) Tanken är lite sprintintervaller på "höstmilsvägen" Men två pass om dagen. Finns inte längre….:-) God Jul!!!!!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här